Політика

Житомирських майданівців обурив організований владою в драмтеатрі «Майдан-fest»

20 February 2016, 13:12

У Житомирі 19 лютого в драмтеатрі провели «Майдан-fest», приурочений пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасникам Революції Гідності.

«За підтримки голови обласної ради Анжеліки Лабунської 19 лютого вперше в Житомирі відбувся Міжнародний фестиваль-реквієм «Майдан-fest», приурочений пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасникам Революції Гідності. Ініціаторами заходу виступили комісія Громадської ради при Житомирській ОДА з питань культури, сім'ї, молоді та спорту, гендерної політики та управління сім'ї, молоді та спорту ОДА, а також заслужені артисти України Ярослав і Валентина Теплі. Під час виступу голова обласної ради наголосила, що цей фестиваль, який буде проходити щороку, започатковано для того, аби кожен із нас ніколи не забув тих, хто віддав своє життя під час Революції Гідності та антитерористичної операції», - повідомляє прес-служба обласної ради.

Про мету фест-реквієму «І мертвим, і живим…» можна дізнатися на сайті Громадської ради при ОДА.

«Його мета – в роковини тих трагічних подій, коли молоді українські патріоти під час Революції Гідності віддали своє життя за нашу свободу, справедливість і за волю, згадати спільною міжконфесійною молитвою та покладанням квітів і лампадок до тимчасових пам’ятних стел Героям Небесної Сотні на майдані Корольова та Свято-Михайлівський кафедральний собор м.Житомира і віддати шану патріотизму й мужності живим громадянам міста Житомира і Житомирської області, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави і її європейського вибору, а відомі мистецькі колективи та окремі виконавці не тільки з України, а й Європи, виконають скорботні й патріотичні художні номери, присвячені як подіям Революції Гідності, так і нетлінному подвигу і мертвих, і живих активістів в боротьбі за гідність і волю українського народу та незалежність нашої держави», - зазначають одні з ініціаторів фестивалю.

Житомиряни, які були активними учасниками Революції Гідності та організаторами місцевого Євромайдану, на своїх сторінках у фейсбук висловлюють обурення з приводу проведення у другу річницю трагічних подій на Майдані фестивалю з піснями і танцями.

«Можете закидати мене камінням, але я не розумію, як можна було додуматися влаштувати !ФЕСТИВАЛЬ! у роковини розстрілу Небесної сотні.... А в Житомирі можуть... У нас, бачте, Майдан Фест... Помолилися, пом'янули героїв і вручаємо дипломи...», - не стримує емоцій Юлія Чепюк.

 

Можете закидати мене камінням, але я не розумію, як можна було додуматися влаштувати !ФЕСТИВАЛЬ! у роковини розстрілу Не...

Опубликовано Ulka Chepiuk 19 февраля 2016 г.

«Випадково потрапив на "свято пам'яті" Небесній сотні організованого гром радою при ОДА», - Іван Фурлет більш стриманий.

«1. Не вважаю правильним робити фестивалі у День пам'яті. Це було зайвим. Розумію, що тема надзвичайно чутлива, а організатори хотіли якнайкраще, але не відчули. Не сприйняли. Не передали. 2. Гидую з лицемірства "почесного гостя" фестивалю голови облради Лабунської. Людина, яка називала майданівців злочинцями і має значні володіння паркан в паркан з Межигір'ям, отримавши землю за часів Януковича буде мені розповідати про 18-те блядь лютого??? Пффффффффф........ Дуже вагався до останнього, але пішов туди. Через людей. Я неодноразово казав, що головний здобуток Майдану - це люди», - пише Влад Пучич.

 

Про #Житомир'ський Майдан-Fest:1. Не вважаю правильним робити фестивалі у День пам'яті. Це було зайвим. Розумію, що тем...

Опубликовано Владом Пучичем 19 февраля 2016 г.

Зранку 20 лютого на офіційних сайтах розміщують звернення з нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«У наших серцях назавжди залишаться ті, хто віддав своє життя за наше світле майбутнє і європейські цінності, за можливість жити у демократичному суспільстві та справедливій державі. Герої Небесної Сотні увійшли в історію незалежної України як патріоти, які виборювали гідне життя для всього українського народу. На барикадах Революції Гідності вони намагалися вистояти у боротьбі за справедливість та свободу, за мир і спокій, упевненість і добробут. Ми низько вклоняємося тим, кого втратили на Майдані - Небесній Сотні. Це герої, які не побоялися повстати проти диктатури, змінивши своїм вчинком хід історії. І серед них – четверо жителів Житомирщини. У кожного з них залишилися родини, діти, нереалізовані плани, і святий обов’язок влади – усіляко допомагати та захищати їх», - звертається до жителів Житомирщини голова облради Анжеліка Лабунська.

«Революція Гідності стала першою і, головне, виграшною битвою у війні за нашу незалежність. Під час Революції гідності загинуло більше сотні українців, з них четверо наших земляків: Балюк Олександр, Зайко Яків, Кемський Сергій, Прохорчук Віктор. Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну! Вічна слава і шана Героям! Революція Гідності триває і досі: тисячі воїнів боронять нашу територію на Сході країни. Говорити про її завершення можна буде лише після перемоги та тоді, коли ми виконаємо програму європейських змін, яку поставили на порядок денний мільйони людей, що вийшли на майдани у листопаді 2013 року», - йдеться у зверненні губернатора Сергія Машковського.

Нагадаємо, 20 лютого на майдані Корольова о 18.00 почнеться мітинг-вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 

Голова облради Анжеліка Лабнуська в оточенні однопартійців з "Батьківщини" Любові Цимбалюк і Володимира Кропивницького

Фото з сайту обласної ради

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі