Події

У Житомирській області на 4 роки засудили активіста, який намагався організувати продаж зброї з АТО

22 February 2016, 11:06

Апеляційний суд Житомирської області засудив до чотирьох років позбавлення волі мешканця Любарського району, який намагався налагодити канал постачання до регіону зброї та боєприпасів з району проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Влітку минулого року співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з поліцією і прокуратурою затримали учасника однієї з місцевих радикальних організацій при спробі збуту бойової зброї та набоїв за дві тисячі доларів США», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків авто та помешкання зловмисника, раніше вже засудженого за вбивство, правоохоронці вилучили модернізований складний автомат Калашникова, пістолет «Selekta» і майже сотню набоїв різного калібру, частина з яких бронебійно-запалювальні.

У грудні минулого року Любарський районний суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263  Кримінального кодексу України, але засудив до умовного терміну.

У зв’язку з невідповідністю покарання вимогам закону прокуратурою було подано апеляційну скаргу. За результатами її розгляду ухвалою Апеляційного суду змінено попередній вирок та призначено правопорушнику більш жорстке покарання.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2015 року правоохоронці затримали «торговця» при спробі збуту автомата Калашникова з глушником та 60 патронами калібру 7,42 мм. За це чоловік збирався отримати 2 тисячі доларів США.

Фото прес-групи СБУ України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі