Влада

Кабмін розпорядився достроково випустити курсантів військових вузів, у Житомирі вже готуються до урочистостей

22 February 2016, 12:25

У Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова 26-27 лютого відбудуться урочисті заходи, присвячені черговому 136 випуску військових фахівців.

Розпорядження Кабінету міністрів №83-р від 11 лютого 2016 року про достроковий випуск курсантів військових вузів опубліковане на сайті Урядового порталу.

«Міністерству оборони, Міністерству освіти і науки, Адміністрації Державної прикордонної служби, Національній гвардії провести у 2016 році дострокові випуски курсантів (слухачів) випускних курсів навчання вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, що перебувають у сфері управління зазначених органів, передбачивши, що такі курсанти (слухачі) після закінчення навчання проходять процедуру атестації. Міністерству освіти і науки забезпечити виготовлення документів про вищу освіту державного зразка для курсантів (слухачів), зазначених у пункті 1 цього розпорядження», – йдеться в документі.

Прийняття даного рішення дозволить доукомплектувати посади офіцерського складу у військових частинах та органах військового управління, підтримати їх бойову і мобілізаційну готовності на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави. А також провести ротацію особового складу.

У Житомирі 26 лютого о 14.30 на майдані С. П. Корольова відбудеться урочисте покладання випускниками квітів до пам’ятника С. П. Корольову та до стели Героям Небесної Сотні, урочиста хода до майдану Соборного та покладання квітів до пам’ятного знака «Сучасним борцям за соборність та незалежність України»; 26 лютого о 16.00 у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені І. Кочерги відбудеться випускний офіцерський бал.

27 лютого о 10.00 на території Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова (м. Житомир, проспект Миру, ЖВІ) відбудеться 136-й випуск військових фахівців Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова з урочистим врученням випускникам дипломів і відзнак.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці лютого 2015 року відбувся 135 достроковий випуск у Житомирському військовому інституті. Керівництво навчального закладу разом із випускниками у супроводі оркестру пройшли від майдану Корольова до майдану Соборного та поклали квіти до пам’ятників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі