Місто

У Житомирі невідомі розпалюють міжконфесійну ворожнечу, - священнослужителі УПЦ КП

22 February 2016, 15:42

Брошури з неправдивою інформацією про Українську Православну Церкву Київського Патріархату розповсюджують в Житомирі та області. Про це священнослужителі  22 лютого повідомили під час прес-конференції у Житомирському Свято-Михайлівському соборі.

«В самому місті Житомирі і по всій Житомирській області розповсюджуються ось ці брошури. Ось одна і друга, які розповсюджуються по теренах нашої єпархії і міста. Як письмове підтвердження того, про що там йде мова. Мова там йде про те, що в нас йде громадянська війна, що брати-українці у нас вбивають один одного, і жодної агресії зі сторони іншої держави там немає. Ось основна «червона нитка» того, що розповсюджується сьогодні в нашій державі», - каже секретар Житомирської єпархії та голова відділу соціальної служби ігумен Ієремія.

Священнослужителі мають припущення, хто може розпалювати міжконфесійну ворожнечу.

«Ми напряму не можемо звинувачувати, скажімо, Московський Патріархат, бо в нас немає прямих доказів того, що вони дійсно це роблять. Є «ліга захисників православ’я», вони отут означили, що це є їхнє. Те що прихожанка бачила і принесла мені, я теж не можу сказати, що це вони роблять. Це буде голослівно і неправильно. Нас найбільше непокоїть інше. Сьогодні нас звинувачують в тому, що ми розпалюємо ворожнечу в Україні. Сьогодні звинувачують українців в тому, що вони є українцями, звинувачують в тому, що ми розв’язали громадянську війну, що це не наш сусід напав на Україну. Ми просимо наших братів з Московського Патріархату, якщо це дійсно вони роблять, щоб вони не робили дурниць в Україні. Я думаю, що цієї війни, яка сьогодні на сході, нам вже достатньо. Ми закликаємо до миру, ми закликаємо до діалогу і закликаємо їх до того, щоб все-таки вони зрозуміли, що в Україні має бути сильний духовний український центр. Один, єдиний - це помісна православна церква. Але тільки потрібне сьогодні їх бажання і воля. І не розпалювати ніяких непорозумінь і ворожнечі в Україні», - переконує настоятель Свято-Михайлівського собору м.Житомира Богдан Бойко.

Окрім заклику об’єднатись священнослужителі  УПЦ КП також збираються звернутись до правоохоронних органів із заявою про розповсюдження неправдивої інформації. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі