Події

На Волині засудили водія автобусу «Луцьк-Київ», який в стані алкогольного сп’яніння допустив перекидання автомобіля у Житомирській області

25 February 2016, 10:38

Прокуратурою Волинської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо водія пасажирського автобуса, який спричинив ДТП у Житомирській області.

Про це повідомляє прокуратура Волинської області.

«Увечері 17 липня 2013 року, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, він здійснював рейс за маршрутом «Луцьк-Київ», перевозячи при цьому одинадцять пасажирів. Рухаючись автодорогою Київ-Чоп поблизу села Колодязьки Коростишівського району Житомирської області, водій, не вибравши безпечної швидкості руху, відволікся від керування транспортним засобом та наїхав на металеве огородження, що призвело до перекидання маршрутки», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 2 пасажири автобуса отримали тяжкі тілесні ушкодження, ще 2 – тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості і 3 пасажири – легкі тілесні ушкодження.

Вироком Луцького міськрайонного суду водія визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло тяжкі і середньої тяжкості тілесні ушкодження (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України) й призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2013 року через неадекватного водія, маршрутка 8 разів перекинулася і загорілася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі