Політика

Радикальна Партія Олега Ляшка бореться за наповнення бюджету міста Житомира та області

25 February 2016, 15:15

У Житомирській міській раді 24 лютого 2016р. відбулася шоста (позачергова) сесія. В рамках роботи сесії голова фракції Радикальної Партії Олега Ляшка Ракович Олександр Іванович звернувся до депутатів із закликом підтримати звернення до Президента України Порошенка П. О., з приводу критичної ситуації, яка зараз загрожує Житомиру – недоотримання коштів до місцевого бюджету.

Нагадаємо, в жовтні минулого року 14 великих платників податків області, серед яких ПАТ «Житомирський маслозавод», ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод», ТОВ ТК «Полісся-Продукт», ПАТ ЕК «Житомиробленерго», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» отримали повідомлення про те що, вони зобов’язані стати на облік в спеціалізованих контролюючих органах. Для житомирських підприємств – це спецорган в місті Києві.

Як зазначив Ракович О. І.: У цій ситуації – дві проблеми: перша незручності для самих підприємців, а друга втрата міського бюджету.

Це десятки мільйонів гривень, які сплачувались до місцевого бюджету. По області ці 14 підприємств покривали більше 40% загальних надходжень податків. Формально вони можуть сплачувати податки за місцем реєстрації, але так само формально вони за законодавством могли обирати, де ставати на облік. Тож загроза в тому, що на практиці після переведення платника податку в офіс по обслуговуванню великих платників податків його, як правило, змушують сплачувати податки до бюджету за місцем розташування такого офісу, а не в бюджет за місцем попереднього обліку. Тобто це мінус десятки мільйонів гривень місцевих податків, які формують бюджет Житомира.

Всі ви знаєте, що в місті чимало проблем, які для вирішення потребують коштів. Ми часто тут сперечаємось, яку дірку латати першою, тому що, чесно кажучи, похвалитись великими доходами Житомирська казна не може. А тепер уявіть, що грошей стане ще на багато менше. Перш за все це відіб’ється на медицині, освіті, ремонтах. Фактично в Житомирі більше не буде великих бюджетоутворюючих підприємств.

Шановні депутати міської ради Житомира, звертаюсь до Вас, з проханням підтримати звернення до Президента України Порошенка П. О. та Кабінету Міністрів, переглянути цю постанову, яка дійсно призведе до втрат міського бюджету».

Звернення було винесене на голосування, 33 депутати підтримали голову фракції Радикальної Партії Олега Ляшка Раковича О. І.

«Ми маємо надію, що Порошенко П. О. не залишиться осторонь від даної проблеми, яка склалася з фіскальною службою на Житомирщині. І в першу чергу буде думати про людей та розвиток міста, бо на сьогоднішній день ці гроші мають велику вагу для Житомира», - вважає депутат міськради Олександр Ракович.

Прес-служба Житомирської міської організації«Радикальної Партії Олега Ляшка»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі