Політика

У Житомирі учасники громадської коаліції «Руху за очищення» запевнили, що одіозних людей у них не буде

28 February 2016, 15:08

Про те, як активні українці можуть долучитися до громадської коаліції «Руху за очищення» 28 лютого на прес-конференції, присвяченій Антикорупційному форуму у Житомирі, розповів член координаційної ради «Руху за очищення» Василь Гацько.

«Сьогодні наша антикорупційна хода країною фактично відбувається навколо формування однієї великої команди, є перші абсолютно чіткі вимоги, вони дуже збігаються насправді з настроями людей. Вимога № 1 - це відставка уряду Яценюка і формування нового уряду, вимога № 2 - це призначення незалежного генерального прокурора, вимога № 3 це ухвалення пакету законів про економічні свободи, вимога № 4 - це невідворотність покарання для корупціонерів і вимога № 5 - це нове виборче законодавство. В Житомирі, як і в інших містах, де ми буваємо, ми ставимо перед собою 2 завдання. З одного боку посилити нашу команду великою кількістю небайдужих людей, ми запустили не так давно ініціативу "Один із мільйона". Кожен, хто не приймає сьогоднішнього стану справ в країні і хоче, щоб зміни були, ми запустили ось таку платформу в інтернеті. https://1млн.укр// - це є адреса, тут можна залишити свої контакти, приєднатися до тисяч людей по всій країні, які сьогодні висловлюють підтримку озвученим мною вимогам, і долучитися до нашої команди. Друге завдання, яке ми ставимо перед собою, це познайомитися з місцевими людьми, з місцевими проблемами і саме тому ми матимемо сьогодні зустріч і з активістами, і говоритимемо з людьми на вулицях, а ввечері о 18.00 у нас буде проводитись антикорупційний форум і ми всіх житомирян запрошуємо на цей захід», - сказав Василь Гацько.

Також відповідаючи на запитання, він запевнив, що до «Руху за очищення» не потраплять одіозні особистості з сумнівною репутацією.

«Ясно, що форуми відкриті, на них приходять усі, ніхто на дверях не перевіряє ані декларації, ані наявність кримінальних справ. Але це зовсім не означає участь у розгортанні «Руху за очищення». У цьому питанні можете бути певними, ми розуміємо, що сьогодні «Рух за очищення» може виглядати занадто привабливим для багатьох, в тому числі для людей недоброчесних. Тому відповідно немає у нас іншого гарного способу зробити «Рух за очищення» чистим окрім як публічність. Тому, відповідно, коли будемо формувати і затверджувати ініціативні групи по містам, то про персональний склад цих людей завчасно буде знати громада і спільноти, буде можливість проговорити і так далі. Тому ніяких одіозних людей в Русі за очищення не буде», - сказав Гацько.

Нагадаємо, 28 лютого в Житомирському інституті медсестринства о 18.00 почнеться Антикорупційний форму за участі Михеїла Саакашвілі. Житомир.info планує вести пряму трансляцію форуму.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі