Політика

Народний фронт став лідером по голосуванню за найважливіші економічні закони у минулому році

29 February 2016, 11:37

Такого висновку дійшла Економічна правда спільно з VoxUkraine, підготувавши рейтинг депутатів Верховної Ради, на основі їх голосування у 2015 році за важливі економічні закони. Всього, було проаналізовано майже 90 таких законопроектів, серед яких по-справжньому реформаторськими та найважливішими стали: про ринок природного газу та електронні закупівлі.

Серед виключень – три з майже дев’яти десятків законопроектів, які мали важливе значення для країни, але були оцінені експертами негативно (з від'ємним балом) – заборона експорту деревини, бюджет на минулий рік та пільги релігійним організаціям.

Оцінювали ж результативність роботи народних обранців два десятки незалежних експертів, присуджуючи 1 бал, якщо депутат голосував за важливий закон «за» та 0 балів, якщо не голосував, або утримався. Кнопка «проти» оцінювалась як від'ємний бал.

Місце депутата визначалося сумою балів по результатах голосування за вибрані до аналізу експертами законопроекти. Справа – перелік законопроектів в хронологічному порядку, висота стовбців показує експертну оцінку законопроекту, колір – результат голосування (блакитний – «за», червоний – «проти»).

На основі даних голосування кожного депутата, також було прораховане середнє значення й для партій. Лідером, прогнозовано, став Народний фронт. Це пояснюється тим, що цю партію представляє прем'єр Арсеній Яценюк і саме Кабінет міністрів є основним автором та ініціатором більшості проголосованих економічних законопроектів, на основі оцінки експертами яких і побудований даний рейтинг.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі