Місто

Житомирський виконком не погодив встановлення на Польовій пам'ятника, присвяченого 100-й річниці геноциду вірмен

1 March 2016, 11:31

Виконком відправив на доопрацювання питання про встановлення пам'ятника, присвяченого 100-й річниці геноциду вірмен на площі Польовій, 8 у м. Житомирі.

Таке рішення було прийняте на засіданні міськвиконкому 1 березня.

Начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова доповідала про звернення релігійної організації «Релігійна громада Вірменська Апостольська Церква у м. Житомирі» щодо встановлення пам’ятника на Польовій. Під час доповіді член виконкому Марія Бовсуновська поцікавилася, чи проходило питання встановлення пам’ятника громадські обговорення.

«Я за опитування людей, які живуть в тому районі. Пам’ятник повинен стояти і встановлення цього пам’ятника – це не питання вірменської громади, це загальне питання. Я хочу, щоб цю ідею відчули люди, які живуть в тому районі. Давайте може покажемо в кінотеатрі фільм про геноцид», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Представник вірменської громади підкреслив, що для кожного вірменина це буде святе місце, та погодився, що питання треба обговорити. Дискусію підсумував мер Житомира, запропонувавши відкласти прийняття рішення і провести інформаційну кампанію

«Я пропоную запросити інтелігенцію, викладачів, показати фільм про геноцид, щоб люди розуміли проблему. У мене пропозиція – знати це питання до наступного виконкому. Треба за десять днів провести інформаційну кампанію з цього питання», - сказав Сергій Сухомлин.

Члени виконкому підтримали пропозицію мера.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 1 березня планують розглянути 43 питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі