Місто

Коагулянт, який використовували для очистки води на житомирському водоканалі, відповідає всім нормам, – Мойсеєв

1 March 2016, 12:17

У Житомирській міській раді 1 березня відбулося третє засідання робочої групи щодо питань водоканалу. На попередньому засіданні було вирішено надіслати запити до Інституту колоїдної хімії та відібрати зразки води і провести відповідні дослідження, аби дізнатися чи безпечний коагулянт КЖА (SVK).

«Ми звернулися в три інстанції, ми поїхали у Дніпропетровськ, зробили всі відповідні проби та аналізи, а також дослідження. Нам надійшли висновки з колоїдної хімії, вони підтвердили сертифікат коагулянта КЖА, який відповідає всім нормам, його використовували для очистки води.  Хочу наголосити, що нам не потрібно стояти на місці, а вдосконалюватись, потрібно тримати руку на пульсі і дивитися, що робиться у світі коагулянта.  Коагулянт дуже важливий та впливає на якість нашої води, наша вода є питною і може використовуватись, але нам потрібно дуже багато працювати, аби ця вода була кращої якості», – сказав радник Житомирського міського голови Юрій Мойсєєв.

Також представники робочої групи та водоканалу відвідали підприємство у Дніпропетровську, яке займається виготовленням коагулянта КЖА.

«Виробництво коагулянта займає 10-15 % виробництва на підприємстві. Це підприємство виготовляє різні миючі засоби. Я для себе розібрався і тепер знаю, що коагулянт КЖА складається з двох елементів, їх змішують і отримують відповідний коагулянт, це соляна кислота і ще якийсь елемент, який імпортують з Європи. Ми бачили їх обладнання та ємкості. В них є дуже сильна виробнича лабораторія, вони спочатку в лабораторних умовах щось придумують, а потім втілюють в життя. На водоканал в Дніпропетровську нас не пустили, мотивуючи це тим, що немає нікого з керівництва на місці», – сказав приватний підприємець, громадський діяч Микола Скримінський.

Нагадаємо, працівники Житомирського водоканалу розповідали про те, що для очистки води на підприємстві добавляють реагент, від якого відмовилися всі міста України. Житомирський водоканал відреагував на звинувачення щодо використання шкідливого коагулянту та надав свої документи про використання реагенту.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня міський голова Сергій Сухомлин підписав розпорядження про створення робочої групи з метою вивчення технологічного та управлінського процесу підготовки питної води на КП «Житомирводоканал».

Перше засідання робочої групи щодо вивчення питання якості питної води на водоканалі відбулося 29 січня. На другому засідання, 2 лютого вирішили, що робоча група поїде до Дніпропетровська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі