Влада

Робоча група, яка займається вивченням якості питної води у Житомирі, поїде до Дніпропетровська

2 February 2016, 15:13

У Житомирській міській раді 2 лютого відбулося друге засідання робочої групи по вивченню питання водоканалу.

Члени робочої групи заслухали всі сторони, яким на попередній нараді давалися доручення та загалом підбили підсумки засідання.

«Отже, у нас відбулося друге засідання робочої групи. Знову ж таки на нараді був присутній директор водоканалу, Тамара Ступакова, яка звинувачує комунальне підприємство у тому, що вони використовують неякісний коагулянт. На засіданні ми заслухали й працівника санстанції, яка розповіла про те, що вони відбирають воду в ємкостях, які знаходяться на водоканалі і в кранах, і вода відповідає всім нормам, і не є небезпечною. Стосовно коагулянту, то ми зробимо його забор і частину відправимо в інститут колоїдної хімії, який дасть нам відповідь, наскільки якісний ми використовуємо коагулянт. Далі ми направимо листи на Дніпропетровський водоканал, аби дізнатися чи працюють вони з даним коагулянтом. Потім ми направимо листа на інститут, на який посилається Ступакова, аби дізнатися чи робили вони якісь дослідження. Ми напишемо їм свого листа з питанням, чого вони не радять використовувати даний коагулянт. І відправляємо на цьому чи наступному тижні делегацію, яка складатиметься з представників робочої групи і водоканалу на підприємство в Дніпропетровськ, де виробляється коагулянт КЖА, аби подивилися з чого вони його роблять», – розповів Юрій Мойсеєв.

За словами директора «Житомирводоканал» Михайла Ничипорука, тендер на закупівлю коагулянту КЖА у минулому році комунальне підприємство не проводило.

«Попередній коагулянт не закуплявся за тендером. У лютому 2015 року ми повинні були провести тендер, оголосили його, але він не відбувся. Також не було визначено переможця на цьому тендері. Потім ми оголошуємо новий тендер, який був назначений на квітень місяць 2015 року, але на цей період, ми закупили коагулянт у іншого підприємства», – сказав Михайло Ничипорук.

Як розповів Житомир.info радник міського голови Юрій Мойсеєв, водоканал мав право закупити без тендеру коагулянт КЖА.

«Вони мали право його закупити без тендеру. Якщо сума визначається до 1 млн грн, то мали право закупити. Вони взяли пропозицію від підприємств, які виготовляють Полвака і КЖА, і різниця між ними склала близько 140 тисяч, тобто КЖА вийшов дешевше. Представники водоканалу кажуть, що на їх думку КЖА якісніший і це видно по воді. А ми ж зробимо всі необхідні аналізи самі та оприлюднимо результати», – резюмував Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, у п’ятницю, 29 січня, відбулося перше засідання робочої групи щодо вивчення питання якості питної води на водоканалі.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня міський голова Сергій Сухомлин підписав розпорядження про створення робочої групи з метою вивчення технологічного та управлінського процесу підготовки питної води на КП «Житомирводоканал».

Працівники Житомирського водоканалу розповідали про те, що для очистки води на підприємстві добавляють реагент, від якого відмовилися всі міста України. Житомирський водоканал відреагував на звинувачення щодо використання шкідливого коагулянту та надав свої документи про використання реагенту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі