Влада

Радник Житомирського міського голови розповів про перше засідання робочої групи, яка перевіряє якість питної води

1 February 2016, 14:43

У Житомирі санстанція візьме зразки питної води з резервуарів водоканалу за 2015 рік, зробить аналізи та оприлюднить результати.

Про це Житомир.info розповів радник Житомирського міського голови Юрій Мойсеєв.

«Після того, як Сергій Сухомлин підписав розпорядження про створення робочої групи по вивченню питання водоканалу, ми одразу ж зібралися в п’ятницю на засідання. Прийшла Тамара Ступакова, представники водоканалу, приїхали виробники коагулянта з Дніпропетровська. Кожен висловив свої думки стосовно ситуації, яка виникла. Також під час робочої групи нашій санстанції було доручено прийти на підприємство та із резервуарів, де водоканал зберігає воду за 2015 рік, зробити забор. Це потрібно для того, аби зробити власний висновок. Друге: ми вирішили звернутися до інституту водних ресурсів та дізнатися, як правильно зробити забор води для них. Третє: направити листа до Дніпропетровського водоканалу та дізнатися, чи співпрацювали вони із виробниками коагулянта КЖА. І нарешті, четверте: звернутися до інституту, до якого зверталася Тамара Ступакова відносно використання коагулянта КЖА. Ми маємо все детально з’ясувати та пояснити жителям Житомира, наскільки є небезпечним, або ж навпаки, вживання питної води у місті», – розповів радник міського голови Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, 29 січня міський голова Сергій Сухомлин підписав розпорядження про створення робочої групи з метою вивчення технологічного та управлінського процесу підготовки питної води на КП «Житомирводоканал».

Як повідомляв Житомир.info, працівники Житомирського водоканалу розповідали про те, що для очистки води на підприємстві добавляють реагент, від якого відмовилися всі міста України. Житомирський водоканал відреагував на звинувачення щодо використання шкідливого коагулянту та надав свої документи про використання реагенту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі