Економіка

Житомирський водоканал зменшив споживання електроенергії на 350 тисяч в місяць, – Ничипорук

1 March 2016, 15:42

Житомирський водоканал зменшив споживання електроенергії на 350 тисяч за лютий місяць.

Про це Житомир.info розповів директор КП «Житомирводоканал» Михайло Ничипорук. Також керівник водоканалу повідомив про борг перед обленерго та його погашення.

«Я не буду говорити по тарифам станом на 1 березня, тому що місяць якби не закритий. На 1 лютого у нас був борг трошки більше 22 мільйонів. З цих 22 млн у нас є різниця в тарифах по 375 постанові Кабміну, яка ще нами не використана, тому що за листопад, і за грудень місяць розподіл коштів був, але не надійшли кошти. Дія цієї 375 постанови закінчується 1 січня, але так як ще 2 місяці ми використовували, не тільки водоканал, а й всі комунальні підприємства, згідно цієї постанови не використали, то буде ще додаткова постанова, щоб використати ці кошти. Тобто у нас з 22 млн боргу за електроенергію, ще 10 млн не використано за різницю в тарифах. Тоді стоїть ще питання, що дійсно ще залишається 12 млн. Для підприємства – це велика сума. Ми над цим працюємо. Да, дійсно, тариф не відповідає дійсності, але якщо ми говоримо про те, що постанова, яка була там, 30 постанова у 2014 році, а 375 у 2015 році, вона враховувала тільки першу групу споживачів. Перша група споживачів – це у нас населення, тобто держава нам встановлює тариф, якщо він не відповідає 100%, даються кошти для погашення цієї різниці. А для другої групи споживачів, тобто це бізнес, підприємства, освіта, медицина, це постановою не передбачувано.

За лютий місяць у мене вже є інформація – ми використали, я в грошовому еквіваленті скажу, 5 млн 280 тисяч електроенергії. По домовленості з обленерго в цьому місяці заплатимо 6,5 млн грн, тобто ми перекрили б цю суму, і погашали б там за січень і попередній період, але ж нову ж таки, пільги і субсидії, які держава дає для населення в лютому місяці не пройшли, а це для підприємства 2 млн 713 тис. Всі про це знають, ми це обговорювали і з міським головою, і з обленерго.

Обленерго зараз відноситься до цього з розумінням, якщо взяти тенденцію за рік, то ми вийшли майже на 4,5 млн, а минуло річ це було 2,5 млн. На останній робочій групі, яка була у губернатора ми підписали протокол, проте, що по витокам І кварталу 2016 року вийдемо на 95% проплати. Велика подяка міському голові і депутатському корпусу за те, що на І квартал нам додатково, для розрахунків з обленерго, виділили кошти у сумі 4,5 млн грн. Це по півтора мільйона в місяць, і це допомагає нам вийти на 95 % оплати за електроенергію.

Ми десь на 350 тисяч зменшили використання електроенергії, це за лютий місяць. Це тяжкий процес, тому що не маючи нового обладнання, на старому оптимізувати – це тяжко, і коли обладнанню по 35 років…. Ми більше напружаємо старий зал, або вибираємо нанос, який менше споживає. Ось так вийшло в цьому місяці», – розповів Михайло Ничипорук.

Нагадаємо, за січень комунальне підприємство КП «Житомирводоканал» збільшило борг за електроенергію на 1 млн 859,8 тис. грн, і він склав загалом - 22 302,3 тис.грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міськради депутати виділили кошти та збільшили статутний капітал комунальному підприємству КП «Житомирводоканал».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі