Місто

Виконком затвердив комплексну схему розміщення МАФів – центр Житомира звільнять від кіосків

1 March 2016, 16:21

Впродовж двох місяців міська влада не видаватиме дозволів на розміщення нових малих архітектурних форм у місті. Відповідне рішення ухвалив міськвиконком у вівторок, 1 березня.

Члени виконкому затвердили комплексну схему, яка дасть можливість впорядкувати розміщення МАФів в Житомирі.

«Для того, щоб боротися з «МАФоградом», потрібно мати не тільки «батіг», а й «пряник». Для того, щоб сьогодні підприємці, які мали дозвільні документи до 2011 року на тимчасові споруди, мали можливість переоформити свої документи на документи сьогоднішнього зразка і змогли привести свої споруди в нові архетипи, для цього повинні бути паспорти прив'язки. Тому ми повинні мати можливість працювати з комплексною схемою, щоб видавати паспорти прив'язки і переносити ті споруди, які потрапили в зони заборони, в інші місця. Тому сьогодні була винесена на виконком та ж комплексна схема з невеликими доповненнями на нове затвердження, щоб мати можливість сьогодні працювати з нею», - розповідає начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

Цим рішенням виконавчий комітет також заборонив розміщення будь-яких МАФів в центрі Житомира.

«Якщо ви проаналізуєте комплексну схему, то фактично цим рішенням в центрі міста на магістральних вулицях заборонено встановлення малих архітектурних форм. У тих місцях, де їх можна встановити внутрішньоквартально, щоб забезпечити людям доступ до ремонту взуття, одягу, або продажу води чи хліба, це буде зроблено, але центр міста фактично цим рішенням розчищається від малих архітектурних форм взагалі», - переконує Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На думку міського голови таке рішення виконкому – це ще один крок у вирішенні проблеми малих архітектурних форм у Житомирі.

Комплексну схему розміщення та архітектурні типи тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Житомира дивіться тут

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі