Політика

Депутати міжфракційного об’єднання «За Житомирщину» підписали Меморандум про співпрацю з громадською радою

2 March 2016, 16:40

Народні депутати України Павло Дзюблик, Вадим Кривенко, Володимир Арешонков та Борислав Розенблат, які входять до міжфракційного об’єднання  «За Житомирщину», зустрілися з активістами та членами громадської ради  при Житомирській ОДА. Мета зустрічі – консолідація сил у пошуку та подальшому вирішенні актуальних проблем області.

Вадим Кривенко, народний депутат: «Чому взагалі виникла ідея цієї зустрічі? Тому що ми розуміємо, що у кожного з вас є великий комплекс питань до центральних гілок влади, у тому числі й до Верховної Ради, яка не приймає, або не в повному обсязі приймає ті закони, які на сьогоднішній день потрібні. Також й дуже повільно йдуть реформи і т.д».

Дійсно, питань під час обговорення було більше, аніж відповідей. Боротьба за землі, незаконний видобуток бурштину та інших корисних копалин, вирубка та продаж лісів – ці та багато інших проблеми, які тягнуться не один рік, змушують жителів Житомирської області просто зневіряться у їх вирішенні. Та за словами народних обранців, боротьба з беззаконням нехай й повільно, але йде.

Павло Дзюблик, народний депутат: «Є законопроекти, які ми зареєстрували ще у перший місяць своєї роботи. Вони стосувалися і корисних копалин, і по землям, і по їх виділенню та кримінальна відповідальність за пісок… Все це є. Але для того, щоб це законопроект «протягнути» по всіх комітетатах, потрібен час. Тому зрозумійте, не все так просто як хотілося б».

Емоціна напруженість у залі була дійсно висока. Та були й ті, хто своїми словами й побажаннями, намагався стабілізувати настрій зустрічі.

Едуард Мальований, учасник АТО: «Нужно всему миру и нашим гражданам показать, что не смотря на то,что война, несмотря на все поборы, вы должны уничтожить коррупцию, и помочь людям зажить лучше всех. И тогда, весь мир увидит, что, не взирая на все, мы стали настоящими украинцами и стали нормально жить на нашей земле».

Під кінець зібрання, громадська рада при Житомирській ОДА (в особі голови ради Володимира Стельмаха) та депутати міжфракційного об'єднання “За Житомирщину” підписали Меморандум про подальшу співпрацю. Також, за словами народних обранців, кожен з них, виніс з цієї зустрічі максимум висновків та пропозицій, які в подальшому стануть основою для вирішення проблем нашої області.

Павло Дзюблик, народний депутат: «Перший момент – це співпраця. Ми ініціювали сьогоднішнє зібрання як депутати «За Житомирщину», тому що проблеми одні й ті ж, і кожен намагається їх вирішувати самостійно. Я ж думаю, що консолідація зусиль у цьому напрямку буде набагато дієвішою і проблеми будуть вирішуватись набагато швидше. Те що сьогодні відбулося – це жива та конструктивна розмова. Я вважаю, що кожному вона пішла на користь».

Прес-служба народного депутата Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі