Влада

Голова Житомирської ОДА вважає реформу лісового господарства неправильною і готуватиме звернення до президента

4 March 2016, 11:20

Сергій Машковський, перебуваючи з робочою поїздкою в Новограді-Волинському, провів нараду щодо стану лісогосподарської галузі в Житомирській області, на якій обговорили реформування підприємств лісового господарства відповідно до Програми діяльності уряду на 2016 рік.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

На нараду були запрошені усі керівники лісогосподарських підприємств області, голови райдержадміністрацій.

«Сьогодні ми зібралися, тому що в Україні ведеться і планується значне реформування галузі лісового господарства. Ця нарада була ініційована мною для того, щоб ви, як керівники лісогосподарських підприємств області чітко для себе зрозуміли, що обласна влада не залишається осторонь і обласна влада не залишить вас із цією проблемою», – сказав голова ОДА Сергій Машковський.

В Україні впроваджується Реформа сільського господарства відповідно до якої відбуватиметься створення на базі існуючих державних лісогосподарських підприємств єдиної державної лісогосподарської структури.

 «Та реформа, яка наразі впроваджується в Україні стосовно лісового господарства неправильна. Успішні підприємства не мають за свій рахунок витягувати збиткові підприємства з усієї країни. Цю реформу потрібно зупинити. Я, як голова ОДА, несу відповідальність за діяльність нашої області, тому ми підготуємо звернення Міністру аграрної політики та продовольства Олексію Павленку, Президенту України та Кабінету Міністрів – дана реформа не може бути впроваджена в Україні», – наголосив Сергій Машковський.

На нараді також розглянули і питання фінансово-господарської діяльності підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства за 2015 рік.

Крім цього, перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн доповів про підготовку підприємств лісогосподарської галузі до пожежонебезпечного періоду 2016 року, а начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський розповів про створення реєстру переробних підприємств та розрахунок балансу споживання деревини в Житомирській області.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі