Економіка

У Житомирській області активно вирощують бройлерів, обіцяють цього року виробити майже 2 тис. тонн м’яса птиці

4 March 2016, 12:59

У Житомирській області активно впроваджується розвиток скоростиглої галузі м’ясного птахівництва і зокрема - відгодівлі курчат бройлерів.

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

«В області започатковано і активно впроваджується розвиток скоростиглої галузі м’ясного птахівництва і зокрема відгодівлі курчат бройлерів. У минулому році їх реалізовано 1,3 тис. тонн у живій вазі, що у 2,6 рази більше ніж у 2014 році. Лідером у виробництві м’яса бройлерів є ТОВ «ВП Надія» с. Ягодинка Червоноармійського району, де на даний час обладнано і заповнено поголів’ям відгодівельні майданчики потужністю по 35 тис. голів птиці кожен. При семиразовому заповненні відгодівельних потужностей у цьому році буде вироблено близько 1,9 тис. тонн м’яса птиці», - інформує агроуправління.

Станом на 1 лютого 2016 року в усіх категоріях господарств області утримувалось 6359,6 тис. голів птиці, що на 383,1 тис. голів (6,4%) більше минулорічного показника.

«За підсумками січня 2016 року у рейтингових показниках по чисельності поголів’я: великої рогатої худоби область перебуває на 9-му місці серед регіонів держави, у т. ч. по чисельності корів - на 6-му місці; птиці – на 10-му місці у державі», - повідомляє управління агропромислового розвитку.

Нагадаємо, ціна на м’ясо птиці у Житомирі на початок лютого цього року становила: 47,75 грн/кг – у роздрібній мережі, 39,50 грн/кг – на продовольчих ринках. За інформацією відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг Житомирської міської ради, станом на 25 лютого м’ясо птиці вже коштувало 60 грн у роздрібній мережі та 38,50 – на продовольчих ринках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі