Політика

У Житомирі на Польовій з’явився ще один дитячий майданчик від «Фонду родини Розенблат»

5 March 2016, 17:06

Справжнє свято з танцями, піснями та солодким частуванням влаштували мешканці одного з дворів на Польовій для своїх малюків з нагоди відкриття нового дитячого майданчика. Ігровий комплекс у подарунок маленьким житомирянам дістався від «Фонду родини Розенблат».

Багато років у дворі по вулиці Кибальчича не було ні гойдалок, ні гірки, ні навіть пісочниці. Було тільки футбольне поле неподалік, але й там нещодавно хтось зрізав та здав на металолом ворота, - розповідає одна з присутніх на святі мам Валентина Бойко:

«Активні мами і татусі захотіли облаштувати свій двір, щоб наші діти могли тут гратися. З колективним зверненням від мешканців трьох будинків пішли у Громадську приймальню Борислава Розенблата.  Ми чекали, стояли в черзі і ось нарешті сьогодні отримали чудовий майданчик. Маємо таке прекрасне свято! Дуже вдячні народному депутату та його родині за таке чудове свято. Треба бути активними і небайдужими до свого двору. Стукайте і вам відкриють».

Встановити майданчик мешканцям допомогли працівники ЖЕКу – надали усю необхідну техніку і матеріали:

«Ми звернулися за допомогою до керівника КК «Коменерго Житомир» Юрія Антіпова. Він нам з усім допоміг. Ми плануємо і надалі облаштовувати свій двір, висадити квіти, все пофарбувати і так далі. Це лише початок, але нам вже є від чого відштовхуватися»,  – говорить жінка.

Малеча теж емоцій не приховує. Десятирічна Даринка живе в одному з будинків. На свято прийшла з молодшою сестричкою: «Раніше нам не було, де гратися, все було розламане. Ми ходили далі. А тепер я буду брати молодшу сестричку, їй 7 рочків, і йти сюди. Тут є гойдалка і ми з дівчатами тут будемо гратися».

Щоб особисто подякувати за такий чудовий подарунок, на відкриття ігрового комплексу запросили і Борислава Розенблата.

Народний депутат зізнається: йому дуже приємно допомагати людям, коли є така віддача:

«Люди самі проявляють ініціативу, їм небайдуже до того, що їх оточує. Ми завжди йдемо на зустріч і з великим задоволенням та завзяттям допомагаємо тим, хто почав робити і намагається зробити краще. Людям, які не чекають, поки хтось зверху вирішить їхні проблеми і створить умови для комфортного життя, а беруть справу у свої руки. До мене люди звертаються, а я, якщо маю можливість, допомагаю. Разом ми робимо наше рідне місто кращим! Я дуже вдячний людям за це свято, за позитивні емоції. Бачити щасливі очі дітей – це найкраща нагорода для кожного, хто займається благодійністю»,  – каже нардеп.

За словами помічниці народного депутата Ірини Струтинської, охочих отримати майданчики у Житомирі дуже багато. Тому першочергово увагу звертають на двори, у яких дітям зовсім ніде гратися:

«До нас звернулися мешканці трьох будинків по вул. Кибальчича. Люди оформили звернення і зібрали понад 140 підписів. Зазвичай ми одразу обговорюємо – «Фонд родини Розенблат» дарує саму конструкцію, а встановлювати повинні люди. Ми хочемо, щоб мешканці долучалися. Мені здається, тоді більше цінуватиметься. Цей майданчик коштує близько 20 тисяч гривень. Ще один такий на наступному тижні ми відкриватимемо в одному з дитячих садочків міста на Богунії».

Нагадаємо, за останній рік «Фондом родини Розенблат» було подаровано 8 дитячих майданчиків. Їх встановлювали у дворах та дитячих садочках міста.

Прес-служба Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі