Економіка

В Україні ціна на молоко може збільшитися на 25%, у Житомирі поки все стабільно

9 March 2016, 12:48

Українські виробники прогнозують нове подорожчання молока в Україні на 25%, у Житомирі  поки все стабільно.

Про це повідомив голова ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський, пише сайт Сегодня. ua.

«Він пояснив, що ціна продукту зараз залежить від двох чинників: вартості сировини, яка в цьому році буде вище приблизно на 10-15%; девальвації гривні, так як в собівартості молочних продуктів є імпортна складова (упаковка, паливно-мастильні матеріали, необхідні для перевезень і деякі харчові інгредієнти). За словами Чагаровського, не варто розраховувати на зниження вартості влітку, в так званий «сезон великого молока». Молочні продукти в цей період будуть коштувати так само, як і зараз, відзначає експерт», – зазначає портал

Житомир.info вирішив поцікавитися у відділі торгівлі, громадського харчування та сфери послуг міської ради, чи планують житомирські молочні виробники збільшувати ціну на свою продукцію.

«Зв’язувалися ми з великими нашими нацвиробниками щодо інформації по цінам на молочну продукцію. «Рудь» на сьогоднішній день ціну на молочну продукцію поки не планує підвищувати. Однак окремі виробники на 3-5%, на окремі позиції підвищили ціну. Точну інформацію, на яку саме молочну продукцію підвищується, вони нам не надали», – повідомили у відділі торгівлі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з початку лютого у роздрібній мережі ціна на молоко за 1 літр складала – 16.39 грн, сметана за кілограм – 39.99 грн, масло вершкове – 108.67 грн. На продовольчих ринках за молоко за літр просили – 11.25 грн, сметана за кілограм – 32 грн, масло – 80 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі