Події

Вихідними в Житомирській області затримали шістьох чоловіків, які вирішили заробити на бурштині

9 March 2016, 15:24

Вихідними, 7 та 8 березня, поблизу с. Обища Олевського району Житомирської області правоохоронці затримали копачів-нелегалів та вилучили 3 мотопомпи, пожежні рукави та водозабірні шланги.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«7 березня поблизу с. Обища поліцейські виявили 19-річного жителя району, який за допомогою мотопомпи та водозабірного шлангу намагався видобувати сонячне каміння. Упродовж дня поблизу того ж населеного пункту правоохоронці виявили ще одну незаконну копальню. Про протиправну діяльність трьох чоловіків, які знаходилися на місці події, свідчило специфічне обладнання: мотопомпа, пожежний рукав і водозабірний шланг. Усі затримані – непрацюючі жителі м. Олевська віком від 19 до 32 років. Увечері наступної доби у лісовому масиві біля с. Обища під час незаконної діяльності правоохоронці застали ще двох старателів – жителів м. Новограда-Волинського, 33-х та 41-го року. З нелегальної копальні вилучено мотопомпу, водозабірний шланг і 20 м пожежного рукава», – йдеться в повідомленні.

Інформація про вказані факти внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Розпочаті кримінальні провадження.

Нагадаємо, вкінці 2015 року в Ємільчинському районі Житомирській області селяни знайшли нове родовище бурштину і на сході села вирішували, копати чи ні.

Читачі повідомили Житомир.info, що попри заборону бурштин у знайденому родовищі продовжують видобувати. У поліції зазначили, що ситуація під наглядом правоохоронців.

«За інформацією працівників Ємільчинського відділення поліції за останні дні жодних змін не відбулося, ситуація моніториться постійно правоохоронцями і в тому числі, і рейдовими групами. Нових фактів незаконного видобутку бурштину, поблизу с. Бастова Рудня не виявлено», – розповіла  старший інспектор відділу комунікації ГУ Нацполіції у Житомирській області Ольга Номерчук.

Як повідомляв Житомир.info, 10 лютого У Житомирській області поблизу «відкритого» селянами родовища бурштину поліцейські затримали 4 копачів.

 

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі