Суспільство

У Житомирській області 2 дітей залишилися без опіки: матір втекла, а батько в тубдиспансері на лікуванні

9 March 2016, 15:57

У Житомирській області двоє малолітніх дітей залишилися без опіки при живих батьках. Діти потрапили в лікарню, бо за ними нікому доглядати.

Батько чотирирічного Дмитрика та п’ятилітньої Лілі у диспансері з активною формою сухот. А мати, яка хотіла втопити доньку в тарілці супу, подалася в мандри.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Начальник служби у справах дітей Попільнянської райдержадміністрації Валерій Шуляр розповів Житомир.info про те, що матір вже позбавили батьківських прав, а батько удочерив старшу дівчинку.

«У нас є постанова Кабінету міністрів, де ми не маємо право розголошувати інформацію тільки можу загально вам сказати. Стосовно матері, в соціальних мережах поширювалося багато неправдива інформації. Правда те, що у нас батько дійсно положений в тублікарню для лікування, оскільки у нього пішов рецидив. Дітки на обстеженні у лікарні. Мати, у зв’язку з тим, що у 2011 році нами вона була виявлена, як така, що ухиляється від виконання батьківських обов’язків, і у листопаді 2015 року був поданий позов до суду, було встановлено у листопаді минулого року, що батько сам виховує дітей, а мати повіялася не зрозуміло куди. Ми знайшли цю матір у Козятинському районі. Подали позов до суду про позбавлення батьківських прав. І десь, якщо не помиляюся, то 29 лютого вступило в силу рішення про позбавлення її батьківських прав. На даний час мати позбавлена батьківських прав. Батько фактично сам утримував цих діток зі своїм батьком, бо вони живуть разом. До діток він ставиться з любов’ю. Він навіть, не знаю, хто йому підказав, але він визнав батьківство по відношенню до дівчинки. Хлопчик то його дитина, а дівчинка була не його. Ми з нашим завсектором по охороні здоров’я спілкувалися: його відправлять на півроку, це максимум, напевно, чи мінімум, на лікування. А діток, якщо все буду добре, якщо у них нічого не знайдуть, то дитину буде направлено, наскільки я зрозумів, зі слів нашого спеціаліста, оскільки Охматдит нам подзвонив, вони готові взяти на лікування», – розповів Валерій Шуляр.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 38-річну матір позбавили батьківських прав на 4 дітей та зобов’язали платити аліменти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі