Місто

У Житомирі біля Житнього ринку може з’явитися сквер «Місце щасливих людей»

9 March 2016, 17:42

Влада Житомира підготувала проект рішення «Про надання назви скверу на розі вулиць небесної Сотні та Бориса Лятошинського».

Відповідний документ опублікував у себе на сторінці у Facebook заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Зазначимо, що на сайті електронних петицій Житомирської міської ради 22 січня 2016 року була опублікована петиція Олега Юрійовича Людкевича щодо створення скверу та перейменування вулиці в пам'ять Андрія Кузьменка (Кузьма «Скрябін»).

«Шановні депутати Житомирської міської ради та міський голова м. Житомира Сергій Сухомлин. Просимо сквер на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні (Московської), навпроти Житнього ринку назвати «Місце щасливих людей» на честь справжнього патріота, співака, телеведучого, лідера гурту «Скрябін» Кузьменка Андрія Вікторовича. А також Згідно ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», перейменувати одну з центральних міських вулиць його ім’ям. 29 жовтня 2015 року Указом Президента України №607/2015, Кузьменка Андрія Вікторовича посмертно нагородили Орденом «За заслуги» першого ступеня», - йдеться у петиції.

Необхідна кількість голосів була зібрана до 14 лютого. Житомирська влада відповіла на електронну петицію.

«Розглянувши електронну петицію щодо розгляду питання надання скверу, розташованому на розі вулиць Небесної Сотні та Бориса Лятошинського, назви: «Місце щасливих людей» та перейменування однієї з вулиць міста на вулицю імені Кузьми Скрябіна повідомляємо:

Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україн» проект рішення міської ради про надання назви скверу на розі вулиць Небесної Сотні та Бориса Лятошинського назви: «Місце щасливих людей» буде внесений в порядок денний сесії міської ради в терміни, визначені чинним законодавством України.

Відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» розпорядженням міського голови від 19.02.2016 № 112 «Про перейменування топонімічних об'єктів та демонтаж пам'ятних знаків у м. Житомирі» в місті було перейменовано 87 топонімічних об'єктів. При обговоренні нових назв топонімічних об'єктів, що увійшли в дане розпорядження, на засіданнях багатьох комісій за участю громадських організацій, політичних партій та об'єднань, пропозиція щодо надання одній з вулиць міста імені Кузьми Скрябіна підтримки не знайшла.

Разом з тим, враховуючи побажання мешканців міста, буде підготовлений проект рішення міської ради щодо перейменування нового топонімічного об'єкту «бульвару Тетерівського», що виникне в районі житлової забудови на Корбутівці, на «бульвар імені Кузьми Скрябіна», – йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на Корбутівці може з’явитися бульвар імені Кузьми Скрябіна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі