Суспільство

Пацієнтів Житомирської психлікарні погано годують, а в палатах обдерті стіни, - прокуратура

10 March 2016, 17:28

 У ході перевірки Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 місцевою прокуратурою виявлені порушення умов утримання і лікування хворих.

Про це з посиланням на прокурора Житомирської місцевої прокуратури Сергія Коку повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою перевірено додержання вимог Закону України «Про психіатричну допомогу» при наданні психіатричної допомоги у примусовому порядку Житомирською обласною психіатричною лікарнею №1. У палатах розміщена значно більша кількість місць для хворих, ніж визначено законодавством, не забезпечено належне харчування пацієнтів, встановлено порушення вимог протипожежного та санітарного законодавства. Крім цього, не впорядковані окремі палати та приміщення, які мають гнітючий вигляд: обдерті стіни, пошкоджена підлога, мокра від дощів стеля», - інформує прес-служба.

Прокуратура також встановила, що причиною таких незадовільних умов, у яких змушені лікуватися хворі, є неналежне фінансування обласною радою закладу охорони здоров’я.

«На виявлені порушення Житомирською місцевою прокуратурою внесено вказівку, яка є обов’язковою для виконання», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2015 року пацієнти обласної психіатричної лікарні №1 протестували проти звільнення завідувачки одного з відділень, яка відпускала хворих додому. У лютому 2016 року психлікарня провела тендер на 315 тисяч гривень з охорони своїх будівель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі