Події

Як у Житомирській області видобувають бурштин. Відео прикордонників

14 March 2016, 11:12

Державна прикордонна служба України залучила малу авіацію для моніторингу ділянок та виявлення можливих місць видобутку «сонячного каміння». У Житомирській області виявили 4 незаконні копальні бурштину.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби України.

«11 березня 11 таких місць зафіксував екіпаж прикордонного літака «Diamond» на ділянці Луцького загону. Знаходилися вони в декількох районах Рівненської області. На кожному з них знаходилися десятки людей, а на окремих і технічні засоби. Загалом пілоти оглянули 245 км державного кордону та більше 1000 км2 тилових ділянок прикордонних контрольованих районів. Ще 4 місця, де зловмисники організували незаконні копальні бурштину, прикордонники виявили з літака за день до цього. Вони знаходилися в Олевському районі Житомирської області», – йдеться в повідомленні.

По даним фактам прикордонники відразу поінформували керівництво органів місцевої влади, Національну поліцію, СБУ та прокуратуру. Наразі триває перевірка та встановлюються особи, які причетні до протиправної діяльності.

Як повідомляв Житомир.info,цього року за фактами незаконного видобутку бурштину уже закінчено досудове розслідування у п’яти кримінальних провадженнях та з обвинувальними актами скеровано до суду.

Відео з сайту Державної прикордонної служби України

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі