Місто

Працівники Житомирської кондитерської фабрики просили мера відновити роботу підприємства

14 March 2016, 12:51

Близько сотні працівників Житомирської кондитерської фабрики прийшли до міської ради. Представники трудового колективу, які працювали на фабриці до нового року, вирішили звернутись до міського голови. Люди кажуть: вже кілька місяців не можуть потрапити на свої робочі місця і не знають чи зможуть взагалі.

«Фабрика має працювати, випускати продукцію, давати податки. Цього зараз немає. І судячи з розвитку подій, підприємство буде знаходиться в такій стагнації весь час. Тобто Житомир, фактично, втратив свою фабрику, свою візитну картку. Тому ми просимо владу, і мера, і губернатора, щоб це питання було вирішене. Щоб весь колектив працював, і вивести підприємство на той рівень, який потрібен. Ми вважаємо, що місцева влада повинна жорстко проявити свою позицію, щоб поставити питання, щоб фабрика працювала на всю потужність, так як вона працювала до нового року», - вважає перший заступник гендиректора ТДВ «ЖЛ» Людмила Лущик.

З початку року робоча група, до якої входять обидві сторони конфлікту, збиралась декілька разів втім, це не дало особливих результатів - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Зараз йде перманентна боротьба в судах, але нічого хорошого це для підприємства не несе. Тобто обладнання стоїть. Підприємство не може і не вийде найближчим часом на ті обсяги, які були. Це зрозуміло. І це все насправді, негативно позначається на бюджеті міста і на робочих місцях, яких фактично місто втрачає. Ми не можемо втручатися в рішення суду, але ми повинні зробити все, щоб не допустити силового зіткнення, фізичного зіткнення людей. І все-таки розробити механізм, який привів би до примирення сторін і запустив би виробництво», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Житомирський міський голова пообіцяв вже найближчим часом провести повторні наради зі сторонами конфлікту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі