Місто

Волонтери передали Житомирській міській лікарні з Данії апарат для визначення параметрів крові

15 March 2016, 17:33

Медичну допомогу з Данії для Центральної міської лікарні передали житомирські волонтери. Благодійники фонду «Народна поміч» регулярно возять допомогу бійцям на передову, зараз допомагають міським медичним закладам: обласній та міській дитячим лікарням, а тепер Центральній міській лікарні.

«Головний лікар направив своїх спеціалістів до нас на склад. Вони відібрали все, що потрібно лікарні з того, що в нас було в наявності. І сьогодні ми це все привезли. Хочу обов’язково відмітити, що все це обладнання, яке відібрано, всі розхідні матеріали, може тут і не багато коробок, але розхідних матеріалів багато, вони дрібні, все це прийшло до нас з Данії. З ними була домовленість, що частину медичного обладнання ми передамо на місто, щоб житомиряни лікувалися», – розповідає співзасновник благодійного фонду «Народна поміч» Олександр Таргонський.

У лікарні допомогу одразу почали розподіляти по відділеннях, кажуть, зараз лікарні не забезпечують навіть найелементарнішими розхідними матеріалами.

«В першу чергу, ми визначились, що це буде для трьох таких відділень, як хірургічне відділення, реанімаційне відділення і пологове відділення. Що стосується переліку того, що тут знаходиться - в основному, це розхідники: катетери різних модифікацій, зонди, інструменти операційні, апаратура для визначення параметрів крові під час проведення операцій. В нас шість реанімацій, нам треба таких апаратів мінімум 20. А в нас є тільки чотири. Це буде п’ятий», – розповідає головний лікар Центральної міської лікарні №1 Анатолій Вусик.

Волонтери кажуть – воєнні дії на сході України тривають, і найближчим часом планують відправити в АТО чергову партію допомогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі