Політика

«Народний фронт» вимагає негайного прийняття закону про конфіскацію майна корупціонерів, – Вадим Кривенко

16 March 2016, 13:00

Закони, про конфіскацію майна корупціонерів і повернення їх коштів державі, не було винесено на порядок денний Верховної Ради України 15 березня. У даних законах, мова йде й про вилучення грошей Януковича, а це, за приблизними підрахунками, 2 млрд доларів США. Народний депутат України фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко переконаний, що ці кошти могли б суттєво покращити фінансовий стан справ країни. Окрім того, сьогоднішнє законодавство має ряд недоліків щодо вирішення питання конфіскації.

«Цей закон направлений на конкретні дії. На сьогодні, не в Швейцарії, не в Америці, а саме в Києві лежать гроші готівкою, золоті злитки, облігації, і вже доведено чиї вони, і яким чином вони були отримані. Але, щоб розуміли українці, наше законодавство побудовано таким чином, що якщо людина так би мовити в «бігах» або зник, і у нього залишилось майно, то не може бути судового рішення щодо його вилучення. Звичайно, це при тому, що його майно конфісковано або не доведено чиє воно, і ніхто не заявляє свої права на нього, бо воно належить якійсь невідомій офшорній компанії. Також, людина має бути викликана, допитана, представлена перед судом і т.д. На сьогодні, це неможливо зробити і відповідно гроші продовжують лежати», – наголосив Вадим Кривенко.

Також, він додав, що будь-які протиправні дії не можуть бути застосовані проти людини, на основі вищезазначених законів. Адже, за громадянином залишається право на доведення своїх прав як на рівні поліції, так і на рівні суду, тобто презумпція невинуватості не скасовується.

«Стосовно побоювань декого, що почнуть забирати все і у всіх, то можу запевнити, що нічого такого в законі немає. Режим спецконфіскації може бути застосований тільки по рішенню суду. І якщо людина, вважає що це її майно і його незаконно відбирають, то вона має змогу під час слідства довести свої права або під час суду, який буде виносити рішення про спецконфіскацію, Ці закони працюють в США, Швейцарії, Канаді, Італії і т.д. Закони, схвалені конвенцією ООН. Тому, це абсолютно прозора схема», – резюмував Вадим Кривенко

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі