Місто

Колишній військовий пропонує назвати одну із житомирських вулиць на честь Сашка Білого

16 March 2016, 13:19

Не перейменовувати вулицю Малікова - з таким зверненням від мешканців мікрорайону на сесії міської ради звернулася депутат Тетяна Онопрієнко.

«До мене, як до депутата міської ради звернулися мешканці мікрорайону Малікова з проханням не перейменовувати вулицю Малікова на вулицю Сурина Гора. Маліков Степан Федорович підпадає під виняток закону про декомунізацію у зв'язку з тим, що його діяльність була пов'язана з рухом опору та вигнанням нацистських окупантів з території України. Саме тому близько 70% представників громади мікрорайону Малікова просять не перейменовувати вулицю Малікова», - сказала Тетяна Онопрієнко, а також попросила депутатів розглянути звернення мешканців, включити його до порядку денного сесії і приєднати до питання про перейменування вулиць.

Колишній боєць батальйону «Айдар»,  Михайло Сліпченко вважає, що у Житомирі бає бути більше вулиць, названих на честь сучасних героїв.

«Ми вважаємо, що у топонімічних назвах має бути більше уваги приділено саме етапу Революції Гідності і україно-москальської війни. Отже, ми пропонуємо назвати в Житомирі вулицю іменем Сергія Оврашка. Сергій Оврашко - це командир розвідувальної роти батальйону «Айдар» з позивним «Динаміт». Друга вулиця з нашої точки зору, має бути вулиця Олесандра Музичка - це Сашко Білий. Багато хто з вас не знає, але Сашко Білий розпочав свою війну проти московського окупанта в 1994 році, командуючи взводом у батальйоні Шаміля Басаєва. Олександр Музичко був вірним майданівцем, він став пророком для нас, ми переконані, що такі націоналісти, як Олександр Музичко мають бути гідно вшановані в кожному місті України. Третє - в Житомирі однозначно має бути вулиця волонтерів. Без волонтерів ми б не зупинили ворога там. Четверта вулиця, яка має бути в місті Житомирі - це вулиця добровольчих батальйонів. Це воїни Майдану, які по першому ж зову пішли добровільно захищати нашу державу на сході України. Ми ще раз направимо звернення на адресу міського голови, щоб вельмишановна топонімічна комісія, шановні депутати міської ради розглянули і врахували можливість надання саме таких назв вулицям», - сказав Сліпченко.

Натомість співорганізатор мітингу, що вранці відбувся під міською радою, Михайло Піхоцький вважає, що у Житомирі мали б залишитись назви вулиць, пов’язані з Другою Світовою.

«Припиніть глумління над історією України, над пам'яттю загиблих. Перейменування вулиць, названих на честь героїв-підпільників, партизанів, полководців Червоної армії, знесення пам'ятників та меморіальних дощок - це зневага до перемоги, смертельний вистріл у майбутнє та ігнорування закону України по увінчання перемоги над фашизмом у другій світовій війні. Навіть у законі про декомунізацію чітко вказано, що перейменуванню не підлягають назви вулиць, які пов'язані з опором та вигнанням нацистських окупантів з України, а в місті Житомирі додумались перейменувати всі вулиці, назви яких пов'язані з вигнанням фашистських окупантів з України», - сказав Михайло Піхоцький.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі