Влада

Житомирська обласна база медпостачання завищує ціни на деякі ліки у 500 разів, - Лабунська

16 March 2016, 13:51

У 2015 році комунальна установа «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської облради завищувала ціни на деякі медичні препарати у 500 разів.

Про це під час засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради 15 березня розповіла голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська.

«Три місяці тому експертна група дала заключення, що у 2015 році закупівля ліків у Житомирській області через обласну базу спецмедпостачання була завищена на 37%. По деяким позиціям є підвищення в 500 разів. Я ці документи направила до правоохоронних органів, у прокуратуру та службу безпеки. Минуло 4 місяці, і ні слуху, ні духу», - сказала вона.

Також Лабунська повідомила, що відмовляється підписувати приватним фірмам договори оренди площ на території комунальних лікувальних закладів, а також розповіла про «співпрацю» медиків з комерційними аптеками.

«Ми не можемо економічно захистити наші комунальні аптеки. Але ми можемо піти їм назустріч. Ми можемо в наших обласних комунальних медичних закладах не давати оренду комерційним фірмам. Тому я не підписую такі купи договорів, і не буду підписувати, хай ідуть до суду. Ми ж можемо наші аптеки розмістити в наших обласних закладах по 287 гривень (за метр квадратний – ред.). І вони виживуть, і будуть приносити прибуток. Тому що комерційні фірми за безцінь використовують наші площі. Я дуже добре знаю, як лікар дає тобі рецепт, половину забирає, а половину в тій же аптеці реалізують», - сказала Анжеліка Лабунська.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно комунальна установа «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської облради провела тендер на закупівлю сильнодіючих лікарських засобів - наркотичних, психотропних, отруйних, та прекурсорів, усього 50 найменувань. Влітку 2015 року база спецмедпостачання провела черговий тендер на закупівлю апарату МРТ.
15 березня стало відомо, що комунальне підприємство «Аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради за 420 тисяч гривень на рік орендує приміщення площею 450 кв м, власником якого є колектив аптеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі