Економіка

Італійські компанії готові інвестувати кошти у видобуток лабрадориту у Житомирській області

16 March 2016, 15:46

Представники трьох провідних італійських компаній по обробці і видобутку каменя Antolini S.p.a, Favorita та Marmi Valpolicella S.a.s. 11 березня  на зустрічі з керівництвом Житомирської області виразили зацікавленість інвестиційним середовищем країни і приходом на український ринок корисних копалин.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«У свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації  Геннадій Дмитренко  заявив про готовність української сторони всіляко сприяти впровадженню італійських технологій у геологорозвідувальній роботі та безпосередньо видобуванні. Окрім того, що у Європі високо оцінюють потенціал українських надр, перший заступник голови облдержадміністрації також наголосив на тому, що робота по залученню іноземних інвестицій являється одним з пріоритетних напрямків у роботі Житомирської адміністрації. Представники італійських компаній  Анжело Мартеллетто (Angelo Martelletto) -  компанія Antolini S.p.a, Вадим Остапчук (Vadym Ostapchuk) – компанія Favorita, Марко Фазолі (Marco Facoli) – засновник компанії  Marmi Valpolicella S.a.s. розвивають спільний пілотний проект на Олегівському родовищі Житомирської області, який вважається одним із самих великих родовищ лабрадориту», – йдеться в повідомленні.

За підсумками зустрічі перший заступник голови облдержадміністрації  Геннадій Дмитренко завірив італійську делегацію  у все сторонній підтримці та гарантував плідну співпрацю на вищому європейському рівні.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році  фірма повернула державі родовище лабрадориту через несплату оренди.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі