Новини компаній

ТОП 10 ваших їстівних ворогів

17 March 2016, 09:12

Весна – час, коли дівчата та жінки готові до позитивних змін, а чоловіки налаштовуються це помічати. А при нагоді й самі долучаються до весняних хвиль самовдосконалення.

Якщо ви вже наважилися зайнятися собою і не знаєте, з чого почати, тоді новини Вінниці вкажуть вам вірний напрямок. Різноманітні он-лайн ресурси (сайты Винницы) гудуть повідомленнями про сезонне оздоровлення й незмінне правильне харчування.

З корисними продуктами все в принципі зрозуміло. Кожен знає, що слід пити багато чистої води, їсти свіжі овочі та фрукти (і бажано сезонні та регіональні), а також вживати нежирне м'ясо та рибу. Та про це розповість і дитина!

Але як скласти список того, що слід викреслити зі свого раціону? Легко! Саме про це вже подбали не тільки вінницькі новинні джерела (новости Винницы), але досвідчені експерти здоров’я.

От власне він - список «ТОП-10 ваших найстрашніших ворогів»:

  1. Снеки (чипси, сухарики і тд.). Такі продукти завжди займатимуть почесне перше місце в списку найбільших ворогів. Тут увесь комплект шкідливостей: масло, підсилювачі смаку і тд. А там і ожиріння, хронічні та ракові хвороби і геть нічого приємного.

  2. Fast-food. Можливо, швидка їжа це правда зручно. Але навряд такі зручності варті усіх наступних наслідків. Зазвичай такі продукти не обходяться без смаженого м’яса, багаторазово використаного масла і усіх наступних пунктів цього списку.

  3. Шкідливі напої (газована вода, соки у коробках). Вони фактично руйнують шлунок зсередини. Ліпше полюбіть компоти, воду, натуральні соки – і буде вам щастя!

  4. Магазинні соуси. Тут багато що: і майонез, і кетчупи і усілякі тартари. Ви самі знаєте, що полюбляєте найбільше. Та склад і цих продуктів геть не вселяє довіри ні вам, ні вашому лікарю. Сподіваємося, ви викинете це у смітник і лікар про все це не дізнається зовсім!

  5. Цукор та сіль. Їх народна назва «біла смерть» – не дуже апетитно, авжеж? Звичайно, ви не зможете повністю їх викреслити, але слід обмежити вживання та користуватися природніми замінникам. Наприклад, цукор корисно замінити на мед.

  6. Алкогольні напої. Тут без коментарів. Почніть відмовлятися від низькопробного алкоголю і поступово залиште його зовсім – ви знайдете багато однодумців!

  7. Ковбасні вироби. Ліпше поїсти власноруч запеченого м’яса, аніж задовольнятися ковбасою невідомого походження та терміну придатності складників.

  8. Солодощі. Забудьте про фарбовані цукерки і наповніть свій посуд сухофруктами, горіхами та чорним шоколадом.

  9. Випічка. Швидше за все вона нашкодить лише вашій фігурі, але й особливої користі для чогось іншого також не принесе. Якщо ви не можете відмовитись від хліба, тоді полюбіть його цільнозернові різновиди.

  10. Смажені страви. Перш за все вони будуть просто малокорисними (особливо для дітей). Краще з’їсти улюблений продукт запеченим у духовці і не лише насолодитися смаком, а ще й отримати всі його поживні речовини.

Їжте тільки найкраще і нехай у вашому здоровому тілі буде здоровий дух!

Источник:  http://www.vinnitsa.info/news/shcho-vinnichanam-vikresliti-z-ratsionu-shchob-zalishatisya-molodimi-i-zdorovimi.html.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі