Місто

Обери собі професію

17 March 2016, 10:19

 Навчальний заклад має багату історію та є одним із найпотужніших закладів в місті, області та й в Україні. За роки існування випущено понад 30 тис. кваліфікованих робітників. В 1975 році визнаний кращим серед навчальних закладів професійно-технічної освіти країни. У 2003 році одним із найперших в Україні отримав статус Центру професійно-технічної освіти ІІ рівня акредитації. В цьому ж році нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. 

На даний час у Центрі ПТО м.Житомира навчається 740 учнів за 13 інтегрованими професіями, навчально-виховний процес забезпечує 149 працівників. Центр має додаткові резерви - проектна потужність – 1200 учнів.

Найстарішою професією в навчальному закладі є професія «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва». Тракторний парк Центру налічує 32 одиниці. Навчання розпочинається на тренажерному майданчику, де вдосконалюються вправи з керування механізмами. Відпрацьовуються навички на полігоні в селі Глибочиця та безпосередньо на підприємствах міста та області. Навчають професії досвідчені викладачі і майстри виробничого навчання. 

Професія «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» - це професія майбутнього, адже електроенергія – це основне джерело життєдіяльності кожного підприємства, яке у свою чергу не може функціонувати без грамотного і відповідального електрика. У Центрі ПТО можна отримати найкращі знання за фахом, бо саме тут – сучасна матеріально-технічна база: електромонтажна майстерня, полігон, кабінети з електротехніки, будови та експлуатації електроустаткування.

Професія «Електрогазозварник» ввійшла в першу п’ятірку професій, які користуються найбільшим попитом на сучасному ринку праці. А це і не дивно, бо у час швидкого зросту будівельної галузі саме у електрогазозварниках виникає найгостріша потреба. Та й у машинобудуванні майстри зварювальної справи у великій ціні. Для учнів відчинені двері лабораторії спецтехнології, майстерня та полігон з електро- та газозварювання. 

Професія «Машиніст крана автомобільного» - професія мужніх і відповідальних людей. Їх потребує видобувна та будівельна галузі. 

Професію «Оператор поштового зв’язку» можна здобути лише в Центрі професійно-технічної освіти, фахівців подібного напряму не готує жодний навчальний заклад Житомирської області. Підготовка спеціалістів цієї професії проводиться на замовлення «Укрпошти». 

Професії «Кухар», «Кондитер» викликають жвавий інтерес у сучасної молоді, бо в них можна проявити свою фантазію, дарувати людям хвилини насолоди своєю працею. Центр професійно-технічної освіти має хорошу базу для підготовки спеціалістів цього фаху. 

Через швидкі темпи розвитку оптової та роздрібної торгівлі, сфери відпочинку і туризму зростає попит на професію продавця та бармена. 

Попит на професію «Слюсар з ремонту автомобілів, водій автотранспортних засобів»  надзвичайно високий. Випускники після закінчення навчання всі до єдиного працевлаштовані.

З 1984 року у Центрі професійно-технічної освіти м. Житомира разом з професією учні мають змогу отримати повну загальну середню освіту. Якість підготовки забезпечують висококваліфіковані педагоги. 

В навчальному закладі ведеться робота по вихованню громадянина – патріота України. Тут створено музей історії училища, музей Бойової Слави. Активно працюють органи учнівського самоврядування, різноманітні гуртки та спортивні секції. 

На учнів чекає гуртожиток на 360 місць.

Якщо ти бажаєш навчатися, здобувати професію, яка б користувалася попитом на сучасному ринку праці, – приходь у Центр професійно-технічної освіти м. Житомира.

Девіз навчального закладу – «Училище – вікнами до сонця, вчитель – серцем до дітей».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі