Місто

У новому спортзалі Житомира пройде чемпіонат України з аматорського футзалу

17 March 2016, 18:35

Сучасний спортивний зал для ігрових видів спорту відкрився у Житомирі, в комплексі "ФОК". Наразі у місті працює лише один майданчик такого рівня – у спорткомплексі Динамо, але в експлуатацію він був введений ще у 1984 році. Тепер у Житомирі з’явився новий зал, у якому можна проводити змагання всеукраїнського рівня.

«Крім популяризації спорту, це ще й іміджевий захід для Житомира, коли в інших містах знатимуть, що у Житомирі є зал, який  відповідає усім вимогам федерації футболу і імідж міста і хтось про Житомир почує якийсь позитив», - каже міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Першими випробувати покриття нового залу вийшли команди Генштабу Збройних сил України та Хмельницького «Університету»- учасники чемпіонату України серед ветеранів.

«Починається турнір, починається спортивне свято в цьому залі. Це вже подія. В категорії 35 та старше бере участь 9 команд, в категорії 45 та старше бере участь 5 команд, в категорії 55 та старше бере участь 10 команд. Тобто, склад учасників дуже широкий, географія дуже широка», - розповідає  голова комітету ветеранського футзалу АФУ Олександр Король.

За підсумками гри з рахунком 3:1 перемогу здобули гості з Хмельницька. Ветерани футболу, які грали на майданчиках багатьох міст України відмітили високий рівень Житомирського залу.

 «Перші сьогодні вийшли, не зовсім вдалий старт, програли 3:1, але зал дуже хороший, все нове, приємно, все пахне новим. Для Житомира дуже серйозний зал», - ділиться враженнями координатор команди Генштабу ЗСУ Роман Чаплінський.

Зовсім скоро нова спортивна зала пройде серйозне випробування кращими командами України. За тиждень у Житомирі стартує всеукраїнський фінал аматорської ліги України.

«На наступному тижні найграндіозніша подія футазльного світу України, яка може бути. Ми приймаємо всеукраїнський аматорський фінал. Це 30 команд, це чемпіони всіх регіонів України. По рівню гри, по рівню гравців, які сюди приїдуть і по класу команд, на це варто дивитися, тому що найвищий рівень», - розповідає голова Федерації футзалу Житомира Віктор Таран.

19 березня у Житомирі пройде жеребкування Всеукраїнського фіналу аматорської ліги, а 24 березня в нашому місті вже пройдуть перші ігри.

Година тренування у залі спорткомплексу «Динамо» коштує 300 гривень. Передбачається, що вартість тренування у самому залі буде приблизно такою ж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі