Місто

В житомирських дитсадках проводять анкетування батьків стосовно якості харчування дітей

18 March 2016, 10:14

У деяких житомирських дитсадках батькам пропонують заповнити анкету стосовно доцільності підняття вартості харчування.

Зокрема, батькам вихованців ДНЗ №52 м. Житомира пропонують відповісти на 5 запитань:

1.    Чи вважають вони харчування своїх дітей якісним і чому?

2.    Чи впливає, на їх думку, вартість харчування на його якість?

3.    Якість яких страв (перших, других чи третіх) потребують покращення?

4.    Які продукти харчування вони хотіли б бачити в раціоні своїх дітей?

5.    Як вплинуло підняття вартості на харчування їхніх дітей?

Також батькам пропонують озвучити свої пропозиції стосовно поліпшення раціону дошкільнят.

Більшості батькам важко судити про якість страв, які готуються у дитсадку.

«Я можу судити про смак страв тільки зі слів дитини, що їй подобається, а що, на її думку, несмачне. Меню ми бачимо тільки на папері», - говорить мама 5-річної Аліни Вікторія.  

Із запитанням, чиєю ініціативою є анкетування  батьків: адміністрації ДНЗ чи управління освіти, і для чого це робиться, ми звернулися до начальника управління освіти Житомирської міської ради Валентина Арендарчука.

«Це робиться для того, щоб дізнатися думку батьків. Я не можу сказати, чия це ініціатива. В управлінні освіти є працівники, які відповідають за харчування дітей і його якість. Анкетування завжди було і є, в усній чи письмовій формі. Це нормально, це наша звичайна робота. Ми завжди контролюємо, спілкуємося з батьками, працюємо над покращенням якості харчування. На сьогоднішній день у нас 100-відсоткове постачання всіх продуктів. Раціон збалансований, гарне харчування. Головне, щоб не було скачка цін і постачальники не відмовилися забезпечувати заклади продуктами. У минулі роки, на жаль, ми стикнулися із ситуацією, коли ціни зросли, постачальники відмовилися, і були перебої з харчуванням, доки провели нові тендери», - розповів Арендарчук.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2014 року Житомирська міська рада надала дозвіл членам батьківських комітетів проводити перевірки якості харчування дітей у школах та дитсадках. З 1 січня 2015 року батьківська частка плати за харчування дітей у дошкільних закладах зросла на 10% і встановлена на рівні 60% (40% - кошти міського бюджету), а з 1 січня 2016 року в Житомирі вартість харчування для дошкільнят зросла до 28,30 грн на день.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі