Події

У Житомирській області мобілізований самовільно залишив військову частину і офіційно влаштувався на роботу в Росії

18 March 2016, 10:35

9 лютого 2015 року військовою прокуратурою Житомирського гарнізону внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом самовільного залишення військової частини-польова пошта В0000 військовослужбовцем.

Про це Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«В ході досудового розслідування встановлено, що 28 січня 2015 року військовослужбовець військової частини І. в порушення вимог ст.ст. 17, 65, 68 Конституції України, ст.ст. 1, 2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» ст. ст. 11, 12, 16, 30, 35, 37 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.ст. 1, 2, 3, 4, 6 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, діючи з прямим умислом, з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби, без дозволу командування військової частини та поважних причин, самовільно залишив військову частину, обов’язки за посадою не виконував, перебуваючи поза межами військової частини органи державної влади або правоохоронні органи, в тому числі органи військового управління, про свою належність до військової служби, про вчинене ним ухилення від неї та його причини не повідомив та проводив час на власний розсуд до 13 лютого 2016 року», – розповів Олексій Рихлюк.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що останній за час відсутності у військовій частині знаходився на території Російської Федерації та був офіційно працевлаштований.

Завдяки принциповій позиції військової прокуратури військовослужбовець І., вироком суду визнаний винним у скоєному діянні та призначено покарання за ч. 3 ст. 407 КК України, у виді тримання в дисциплінарному батальйоні строком на 1 рік 8 місяців.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області на три роки засуджено молодшого сержанта, який ухилявся від військової служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі