Влада

Житомирська облрада планує створити КП «Бурштин Полісся», керівника якого призначатиме Лабунська

18 March 2016, 12:52

Житомирська обласна рада планує створити комунальне підприємство «Бурштин Полісся».

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук.

«Житомирська обласна рада планує створити комунальне підприємство "Бурштин Полісся". Комісія обласної ради підтримала пропозицію. 31 березня питання буде винесено на сесію облради», – зазначив Олександр Ніколайчук.

Призначити керівника підприємства доручили голові облради Анжеліці Лабунській.

«Доручити голові обласної ради призначити керівника керівника комунального підприємства «Бурштин Полісся» Житомирської обласної ради», – йдеться в проекті рішення.

Народний депутат Борислав Розенблат вважає таке рішення неприпустимим, адже керівники комунальних підприємств повинні призначатись на конкурсній основі.

«Це є недопустимим, це ганебне явище. Всі керівники комунальних підприємств повинні бути призначені тільки на конкурсних засадах. Якщо керівник облради призначає когось своїм рішенням, то це корупційна схема, і я про це попереджував. Створення підприємства я підтримую, тому що це, в принципі, основа законопроекту, який ми повинні прийняти, і це підготовка до нього. Я вважаю, що таким чином ми можемо врегулювати це питання, коли буде створене підприємство, яке буде контролювати не тільки видобуток бурштину, а і продаж. Буде легалізована ця діяльність для того, щоб отримувати прибутки і в державний бюджет, і людям, і, перш за все, буде реконструкція тих порушених земель. Я буду категорично проти, якщо хтось матиме можливість призначити керівника без проведення конкурсу», – прокоментував Борислав Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info, державна прикордонна служба України зняла на відео, як у Житомирській області видобувають бурштин.

Фото зі сторінки Олександра Ніколайчука в мережі Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі