Місто

Що житомиряни пропонують зробити з пам’ятками радянської історії

18 March 2016, 16:00

19 меморіальних дощок, пам’ятників та пам’ятних знаків радянської епохи мають бути демонтовані – відповідне розпорядження підписав мер Житомира в лютому 2016 року. Згідно з розпорядженням комунальники мають їх демонтувати та забезпечити зберігання. Що ж робити далі з пам’ятками радянської історії, які потрапили під дію закону про декомунізацію, ми поцікавились в житомирян.

«Викинути. Але, я вважаю, що можна зробити якийсь музей, щоб хтось дивився, що таке було, але це погане і не цікаве, мені здається», – вважає житомирянин Артур.

«Подібні речі повинні зберігатися. Не як спадщина якась, а як момент, щоб згадати, що було. Аушвіц є, Бухенвальд – щось залишилося. Існують подібні місця, куди відвозять пам'ятники і люди приїжджають подивитися і порівняти: що, і як, і чому», – каже житомирянин Олександр.

«Все змести. Якийсь майданчик поставити і хто дуже цікавиться цим, то хай приходить і молиться на нього», – переконаний житомирянин Володимир.

«Я по суті думаю, що потрібно зробити музей, бо це наша історія», – каже житомирянин Микола.

«Ви знаєте, ми історію добре знаємо радянську і мало знаємо українську, тому потрібно більше українську вивчати», – вважає житомирянка Галина.

«Музей – однозначно. Але якщо нація знищує своє минуле – зникає і сама нація. Звичайно, треба зберігати. Сто відсотків зберігати. Музей або парк, щоб потім після нас могли прийти, подивитися і згадати. Ви вже не знаєте, а ми знаємо. Не будемо ми вам говорити – не будете ви нічого знати», – розповідає житомирянка Тетяна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі