Новини компаній

Знежирене та ароматизоване молоко шкідливе для здоров'я

22 March 2016, 11:38

З кожним роком на полицях магазинів все більше нових товарів. Часом їх привозять з-за кордону, часом виробляють безпосередньо в Україні. Але потішити українського покупця мріє кожен виробник.

І це досить прогнозована ситуація в умовах конкуренції. Але як же до цього всього ставитися безпосередньо споживачам? Цим важливим питанням заопікувалися не лише новини Вінниці, а й інші провідні інформаційні портали країни.

Тут думки розходяться: одні віддають перевагу суто перевіреним продуктам, не приймаючи будь-чого нового, інші ж з цікавістю куштують кожну наступну новинку (Новости Винницы).

І в принципі кожен має право обирати. Але вся проблема в тому, що з’являється все більше продуктів, які по своїй суті наче мали б бути корисними, але насправді можуть ще й зашкодити.

Напевно ви бачили, що навіть класичні молочні відділи поповнилися усілякими новинками. Серед них і готові молочні коктейлі, і йогурти з підсолоджувачами і просто молоко з різноманітними смаками.

В одній зі своїх медичних статей Девід Людвіг (з університе0ту Гарварда) пише, що такі напої надзвичайно шкідливі для здоров’я. Особливо, якщо вживається так зване солодке знежирене молоко (з шоколадними чи іншими смаками). До того ж міфічна необхідність вживати цей продукт по декілька склянок на день – дуже сумнівна і не має наукового підтвердження. (сообщают сайты Винницы)

Це логічно зрозуміло з того, що при знежиренні молоко втрачає свій класичний смак. І саме для того, щоб зробити його прийнятним для вживання, додаються підсолоджувачі. Зрозуміло, що користі після усіх маніпуляцій залишається мало.

Як зазначається у різноманітних дослідженнях є багато продуктів, які спокійно замінять молоко у вашому раціоні. Так ви отримаєте необхідний кальцій, яким воно славиться, у потрібній кількості.

Серед таких молоко-замінників є:

  1. Кисломолочні продукти. Вони набагато краще сприймаються організмом і несуть у собі весь комплекс молочних речовин. Тут краще зупинитися на сирі. Звичайно, так само корисні кефір, ряжанка та ін.
  2. Мак. Це рекордсмен по вмісту кальцію (1667мг на 100 г продукту). До того ж мак має антибактеріальні властивості, а це додаткова користь для організму.
  3. Петрушка. Це зелень, багата на кальцій, яка має дуже багато додаткових корисних вітамінів (наприклад, С) у такій кількості, що цілком задовольнить потреби людини.
  4. Горіхи. Окрім кальцію, мають корисні амінокислоти, що сприяють функціонуванню мозку та підкріплюють ваш імунітет.

Звичайно, зовсім відмовлятися від молока не слід. Особливо, якщо ви дуже любите цей напій. Але тоді варто купувати його у класичному вигляді без усіляких домішок.

А ще кращий варіант пити домашнє молоко. Тоді ви точно зможете бути спокійні за здоров’я вашої родини!

Источник:  http://www.vinnitsa.info/news/aromatizovane-i-znezhirene-moloko-shkidlive-dlya-zdorovya-vinnichan.html.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі