Місто

Житомирська влада спільно з NASA планує розвивати «космічний» туризм

23 March 2016, 12:27

Привабити туристів до Житомира з допомогою космічної тематики – таку ціль перед собою ставлять у міській раді. Чиновники переконані: у співпраці з міжнародними партнерами можна розвивати музей космонавтики.

«Ми хотіли б створити в Житомирі на базі кінотеатру «Космос» другий майданчик музею космонавтики. Що там має бути: там повинен бути інтерактив для дітей в першу чергу, це повинен бути об'єкт з виставковими експонатами. І я сподіваюся на допомогу уряду США, і посольства Сполучених Штатів Америки і NASA. Тому що є досить серйозна зацікавленість з боку посольства США. Ми вже формували їм свою пропозицію. І ось я кажу, що вже в наступну середу у нас буде консул посольства США з помічником посла, і ми будемо проговорювати цю тему», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Відповідаючи на питання про можливе перейменування парку імені Гагаріна в Шодуарівський, мер Житомира Сергій Сухомлин не виключив, що воно можливе.

«Коли ми говоримо про перейменування парку Гагаріна, і якщо ми говоримо про формування образу Житомира: ось одна з наших туристичних «фішок» буде космос, то тоді парк Гагаріна лягає нормально в цей тренд. Тут невідомо який тренд, грубо кажучи, сильніше. Якщо у нас вдасться сформувати якийсь такий туристичний образ Житомира, який буде пов'язаний з космонавтикою, ось тоді ми будемо приймати рішення по тому ж Шодуарівскому парку: перейменовувати чи ні. Якщо не вдасться, то тоді ситуація простіше - повернули історичну назву, та й все в принципі», - вважає Сергій Сухомлин.

Наразі в парку імені Гагаріна планують провести косметичний ремонт підвісного мосту та встановити камери відеоспостереження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі