Політика

Тимошенко вважає, що влада мала б поїхати у Росію, щоб визволити Савченко, а сама не хоче ризикувати

23 March 2016, 12:31

Двадцять два роки за ґратами - такий вирок Надії Савченко напередодні оголосили  в російському Донецьку. Проте голова ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко має надію, що після оголошення вироку Савченко повернеться в Україну, про це вона заявила під час прес-конференції у Житомирі.

«Це практично садизм. Великодержавний садизм, де в образі однієї української жінки намагаються знущатися над усією Україною. Але Надя тримає удар, вона вже перемогла режим Путіна своєю мужністю, стійкістю, непохитністю. І я вірю, що ті лідери ключових країн світу, які підключилися до переговорів з Путіним, щоб звільнити Надю, що вони досягнуть успіху, і що Надія після вироку через певний час повернеться в Україну», - сказала Юлія Тимошенко

Тимошенко вважає, що українська влада не доклала достатніх зусиль, аби визволити Надію Савченко.

«Народ України місить дуже чітко розуміти, що за таких сильних людей треба не просто боротися, їх треба всіма силами виривати з полону і повертати в Україну. Я б на місці Президента України діяла б зовсім по-іншому. 28 полонених сьогодні за ґратами в Кремлі знаходяться. Треба було Президенту особисто разом з головою СБУ, генеральним прокурором, міністром закордонних справ, разом з нашим омбудсменом, який жодного разу туди не їздив за нашими людьми. Треба було формувати спеціальну переговорну делегацію на чолі з президентом і їхати, вирішувати питання і виривати їх звідти», - зазначила вона.

Доки влада не їде у Росію з переговорами, Тимошенко могла б зробити це і підтримати депутата від «Батьківщини» надію Савченко. Але Юлія Тимошенко розповіла, що наразі веде переписку з Надією і листами її підтримує.

«Дуже сильне бажання поїхати і підтримати, але, я думаю, ви розумні люди, і просто не завжди, коли це хочеш, можеш це виконати. Просто наслідки - абсолютно непрогнозовані. Тому мені здається, що всіх сильних людей треба збирати на території України, на нашій землі, а не за ґратами Кремля. Краще Надю сюди повернути, ніж поповнити кремлівські в'язниці», - сказала Тимошенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі