Місто

«Житомиргаз» за борги відключає котельні в обласному центрі

23 March 2016, 14:10

 Теплопостачальні підприємства Житомирщини ухиляються від сплати послуг з розподілу газу. Найбільше заборгувало комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» – понад 12 млн грн.

ПАТ «Житомиргаз» неодноразово попереджав підприємства-боржники про те, що не має законних підстав продовжувати їм розподіл природного газу і зобов’язаний припинити газопостачання. Незважаючи на це, «Житомиртеплокомуненерго» та ряд інших підприємств області здійснюють несанкціонований відбір газу з газорозподільної системи.

«Невчасні розрахунки за газ ставлять під загрозу опалювальний період в регіоні. Такі борги не дозволяють «Житомиргазу» забезпечувати повноцінне утримання системи газопостачання Житомирщини та підривають енергетичну стабільність області. Адже саме за рахунок тарифної виручки підприємство забезпечує утримання системи газопостачання області, ремонт і модернізацію газових мереж, контроль за безпекою газопостачання, виявлення і попередження крадіжок газу», – наголошує голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко.

На сьогодні уже відключено від газопостачання першу котельню у місті Житомирі. Припинення газопостачання теплопостачальним підприємствам – це вимушені дії «Житомиргазу», на які підприємство змушене йти через ігнорування керівництвом «Житомиртеплокомуненерго» та органами місцевого самоврядування вимог законодавства, що регулює ринок газу.

Нагадаємо, «Житомиргаз» місяць тому уже повідомляв, що теплопостачальні підприємства Житомирської області заборгували майже 42 млн грн. 

Довідка. Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Житомиргаз» здійснює розподіл природного газу на території Житомирської області. Підприємство обслуговує 13,3 тис км газопроводів, 2452 газорегуляторні пункти. Річний обсяг транспортування становить більше 600 мільйонів кубометрів газу.

Клієнтами компанії є 360 тисяч домоволодінь Житомирської області – 11 міст, 36 селища міського типу та 583 села.

Прес-служба ПАТ «Житомиргаз»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі