Події

У водія, який в Коростені насмерть збив пішохода, згорів Chevrolet

24 March 2016, 13:50

Автомобіль, яким було смертельно травмовано чоловіка у м. Коростені, керманич-утікач залишив у полі згорілим. Правоохоронцям же невдало спробував розповісти версію про нещодавнє викрадення автівки.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Повідомлення про те, що у м. Коростені під колесами автівки загинув чоловік, надійшло до місцевого відділу поліції близько 19.30 22 березня. Виїхавши на місце події, правоохоронці з’ясували, що пішохід, 26-річний житель Черкащини, загинув від отриманих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди поранень. На факт ДТП вказували й численні уламки, а також частинки лакофарбового покриття з автомобіля, виявлені на автодорозі неподалік. Втім другого учасника трагічної пригоди на місці не було», – йдеться у повідомленні.

За вилученими на автодорозі уламками правоохоронці встановили марку автівки та її колір – червона Chevrolet Aveo з чорним бампером. Орієнтування на розшук такої машини з механічними пошкодженнями, характерними для наїзду на перешкоду, було надіслано усім нарядам, які працювали на автодорогах Коростенського і сусідніх районів. Поліцейські з’ясували, що безпосередньо у райцентрі зареєстровані дві схожі за описом автівки і вирушили перевіряти їх власників.

За місцем проживання одного з них, 36-річного коростенчанина, не виявилося. Родичі розповіли, що вранці він поїхав на роботу, а додому до цієї пори не повертався. Втім не знайшли чоловіка правоохоронці й за місцем роботи. Його мобільний телефон теж мовчав.

Додзвонитися до власника підозрілого Chevrolet вдалося лише уранці. На зустріч з поліцейськими чоловік погодився. Однак свою причетність до ДТП заперечив і заявив, що автомобіля у нього немає. Мовляв, украли декілька днів тому. До поліції з цією прикрістю власник чомусь не звертався.

Втім окремі суперечності у розповіді чоловіка лише підкріпили підозри поліцейських. Врешті, він сам заплутався у своїх словах і таки зізнався, що збив людину. За словами керманича, він злякався і тому поїхав з місця пригоди. А дорогою нібито сталося замикання електропроводки під капотом, чоловік відчув запах диму, звернув у поле за одним із сіл району, де автомобіль взагалі загорівся. Там власник його і покинув.

Разом з чоловіком на місце загоряння автівки виїхала слідчо-оперативна група. Усе, що залишилося від Chevrolet, було вилучено до Коростенського відділу поліції. Нині експерти з’ясовують справжні причини загоряння.

Водночас триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) ККУ. За вчинене керманичу може загрожувати позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі