Місто

У Житомирі Національна гвардія в день відкритих дверей показала молоді техніку та зброю

24 March 2016, 17:34

Казарми, бронетехніка та зброя – житомирська військова частина Національної гвардії напередодні другої річниці з дня створення відкрила свої двері для студентів та школярів. За два роки 60 житомирських нацгвардійців побували в зоні АТО та повернулись додому без втрат.

«Там ми були задіяні в проведенні спецоперацій по відпрацюванню певних районів і міст щодо розшуку диверсійно-розвідувальних груп. Слава Богу, що за цей період не було загиблих, усі повернулися живими. Були певні травми, які військовослужбовці отримали під час обстрілів, але слава Богу ні каліцтв, ні втрат не було», – розповідає заступник командира військової частини Нацгвардії Микола Павлюк.

Житомирським школярам та студентам показують умови в яких проживають нацгвардійці, на який техніці їздять та яке озброєння мають.

«Враження позитивні, не кожний же день відкривають доступ людям до військової частини. Найперше – добре, що показали побут солдат і їхнє озброєння. Озброєння, звісно, застаріле трохи. Потрібно оновлювати арсенал, а то нема чим хлопцям воювати», – каже студент Олександр Ковальчук.

«Ми не можемо кожного дня подивитись як живуть наші військові, і саме цей захід він наблизив нас, щоб ми як цивільні люди розуміли як проходять службу і захищають нашу державу такі великі люди, герої України, наші солдати. Адже яке ми пам’ятаємо армія – це основа держави, тому кожна людина має знати чим живе наша армія», – вважає студент Дмитро Береговий.

Дехто з молодих гостей навіть задумався про військову службу.

«До вступу я дуже хотіла бути військовослужбовцем. І чим далі, тим більше я задумуюсь, щоб піти на службу за контрактом, але мені спочатку потрібно закінчити навчання», - розповідає студентка Олена Шевчук.

Після екскурсії військовою частиною студентів та школярів почастували справжньою солдатською кашею приготовленою на польовій кухні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі