Політика

Нардеп від Житомира про кандидата в прем’єри: Кандидатура Гройсмана у мене викликає дуже багато позитивних емоцій

25 March 2016, 10:05

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція Блок Петра Порошенка «Солідарність») ввечері 24 березня у своєму блозі на Житомир.info написав про те, що фракція БПП бачить новим прем’єр-міністром України спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Сьогодні наша фракція зробила заяву про те, що ми висуваємо Гройсмана Володимира Борисовича від свого Блоку на посаду прем’єр-міністра.

Я хочу зазначити, що ця кандидатура обговорювалася ще півтора роки тому, коли тільки-но закінчилися парламентські вибори. Ми мали надію, що Блок Петра Порошенка отримає вагому перевагу. Але так сталося, що українці віддали більшість своїх голосів за партію Народний фронт і прем’єром став Арсеній Яценюк…

Я не буду знову повторюватися і знову критикувати діяльність уряду, але зазначу, що посада прем’єр-міністра є найвпливовішою посадою у нашій країні. Вся соціально-економічна сфера залежить від уряду. Не просто від міністрів, а від уряду на чолі з тією чи іншою особою.

Кандидатура Гройсмана у мене викликає дуже багато позитивних емоцій, тому що це людина, яка прийшла з народу. Він був секретарем Вінницької міської ради, потім він двічі абсолютною більшістю городян обирався на посаду мера Вінниці. Місто за цей час змінилося і нині є одним із найкомфортніших для життя міст України. Це і вдала реформа транспортної системи, впровадження "прозорих офісів", залучення іноземних інвестицій та багато іншого...

Зі своїх спостережень за роботою Володимира Гройсмана у Парламенті, він завжди чує депутатів, прислухається, завжди відкритий для спілкування.

Фото з архіву редакції

Маючи такий молодий вік, він усе зробить для того, щоби продовжити своє політичне життя. Тобто, усіляко намагатиметься зробити на посту якомога більше. Я вважаю, що у нього є всі шанси вивести Україну з прірви, зважаючи на його досягнення на попередній посаді.

Втім, зазначу й те, що завтра на з’їзді ми повинні почути його програму дій, де будуть чітко визначені критерії, дедлайни і відповідальність, що у разі невдачі він не буде триматися за крісло, не буде розігрувати якихось політичних партій, як це відбувається сьогодні, а піде з посади. Але, повторююсь, я вірю в те, що ця людина здатна країну вивести із кризи. Знаю, що ми всі будемо уважно слідкувати за розвитком подій. Це величезна відповідальність.

Я розумію, що Володимиру Гройсману доведеться долати багато труднощів. Це виклик. Але я і мої колеги депутати готові підтримати його, готові голосувати за його програму дій, готові робити усе, щоб Україна все-таки вийшла з кризи і зайняла достойне місце у світі.

Я не хочу, щоб зараз підіймалася хвиля антисемітизму, мовляв, знову ці євреї винні… Хочу зазначити: я знаю, як працює ця людина, я знаю думки вінничан про його діяльність.

Для тих, хто думає, що пані Яресько буде кращим прем’єром, скажу одне – я поважаю її як жінку, але не можу сказати, що поважаю її як міністра фінансів. Тому що та програма дій, програма дій МВФ, яку вона започаткувала, означала б кінець усім соціальним програмам та малому і середньому бізнесу в Україні. Це чітко було видно з підготованих нею проектів бюджету на 2016 рік та податкової реформи, проти якої піднявся малий і середній бізнес.

Те, що розповідають про технократичний уряд… На жаль, я скажу, що представлені нею кандидатури, дуже слабкі. І якщо б вони зіткнулися з суворими українськими реаліями, де середня ланка усіх міністерств – суцільне болото, сіра маса, яку дуже тяжко кудись направити, вони були б у розпачі через неспроможність щось змінити.

Маю сподівання, що наступного тижня ми проголосуємо за кандидатуру Володимира Борисовича Гройсмана та оберемо найкращих міністрів.

Борислав Розенблат, блог на Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі