Місто

У Житомирі відреставрований дитсадок для дітей з вадами здоров’я може стати приватним

25 March 2016, 10:15

Дошкільний навчальний заклад №32 на вул. Якубовського, 10 (після перейменування – вул. Євгена Коновальця) в Житомирі, за перинатальним центром на Богунії, викупила приватна структура – про це Житомир.info розповіли читачі.

Заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов частково підтвердив цю інформацію.

«До міської ради дійсно зверталися різні благодійні організації з тим, щоб його взяти зі збереженням профілю - освітній заклад, дитячий садок. Але там необхідна дуже велика сума коштів, щоб його доробити і експлуатувати, і ці організації відмовились. Зараз говорять, що ще одна благодійна організація готова вкласти кошти і відкрити цей садочок, але вона ще не зверталася. На рівні міськради на сьогоднішній день рішення по цьому садочку не прийняте. Можливо, він і надалі буде реконструюватися за рахунок фонду регіонального розвитку. Для того, щоб його закінчити, ще треба мільйони гривень. Якщо треба був би один мільйон, ми його б знайшли. Якби цей дитсадок взяла благодійна організація  – було б дуже добре, бо там виховувалися б житомирські дітки з особливими потребами. У нас взагалі всі приватні школи й садочки активно працюють за програмою інклюзивної освіти. У них набагато більше дітей-інвалідів, ніж у державних закладах, і вони можуть забезпечити їм належні умови», - розповів Матвій Хренов у коментарі Житомир.info.

Нагадаємо, будівля ДНЗ №32 по вул. Коновальця у Житомирі була збудована більш як 40 років тому. Типовий проект садочка не передбачав окремих спалень, тому його так і не ввели в експлуатацію. Проект добудови та реконструкції цього навчального закладу був включений до плану заходів з реалізації стратегії регіонального розвитку. Ним передбачалося виконання повного комплексу робіт для відновлення повноцінної роботи дошкільного закладу, в тому числі - придбання меблів та обладнання. Передбачалося, що в дитсадку виховуватиметься 100 дітей і будуть працевлаштовані 40 працівників освіти.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2014 року управління капітального будівництва Житомирської міськради провело тендер на закупівлю робіт з реконструкції приміщень дитсадка №32, переможцем якого стала приватна ремонтно-будівельна фірма «Комунальник». У листопаді 2015 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відвідав дитсадок №32 у Житомирі, де за 11,4 млн грн державних коштів та 1,2 млн грн коштів місцевого бюджету розпочалася реконструкція будівлі. 20 листопада через затягування ремонтних робіт губернатор пригрозив замінити підрядника і дав виконавцю робіт 2 тижні, щоб наздогнати терміни.

Реконструкція дитсадка №32. Фото листопада 2015 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі