Влада

Порошенко підписав указ про демобілізацію тих, кого призвали на початку 2015 року

26 March 2016, 17:35

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про звільнення у запас військовослужбовців, призваних під час так званої четвертої хвилі часткової мобілізації.

«Провести у березні-квітні 2016 року звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період:

призваних відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 «Про часткову мобілізацію» і не звільнених з військової служби згідно з Указом Президента України від 12 червня 2015 року № 328 «Про звільнення з військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 "Про часткову мобілізацію»;

призваних під час першої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15 «Про часткову мобілізацію», - зазначається в указі, підписаному 25 березня 2016 року.

Про підписання указу Петро Порошенко повідомив під час засідання Ради національної безпеки і оборони України – інформує прес-служба президента.

«Хочу почати з дуже приємної новини для 45 тис. військовослужбовців, які у непростих умовах боронять нашу державу. Йдеться по військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації. Я підписав Указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу Указом від 21 липня 2014 року та Указом від 14 січня 2015 року. Цей Указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угрупування, яке знаходиться на Сході держави та біля кримського перешийку», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що «держава докладає максимум зусиль для того, щоб забезпечити Збройні сили України та інші силові підрозділи».

Глава держави також відзначив успішність кампанії з укладання контрактів з військовослужбовцями, яка ведеться значно більш високими темпами у порівнянні із минулими періодами. Президент підкреслив, що державою забезпечується достойний рівень грошового утримання військовослужбовців: солдат-контрактник отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менше 7 тис. грн, а у зоні АТО – 11 тис. грн. З початку цього року укладено близько 14 тис. контрактів з військовослужбовцями на проходження служби в українському війську.

Як повідомляв Житомир.info, четверта хвиля мобілізації розпочалася 20 січня 2015 року, її метою була ротація особового складу, зменшення психічного навантаження на військових і поліпшення їх підготовки. Військові комісари Житомирської області говорили, що в першу чергу до лав Збройних сил призиватимуть спеціалістів та патріотично налаштованих людей.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі