Місто

У Житомирі «законсервують» аварійну будівлю лабораторії дитячої поліклініки на Богунії

28 March 2016, 13:34

У Житомирі через аварійний стан старої будівлі та застаріле обладнання збираються закрити лабораторію та фізіотерапевтичний кабінет дитячої поліклініки Богунського району за адресою просп. Миру, 1а.

Про це йдеться у відповіді житомирської мерії на електронну петицію житомирян.

Петиція під назвою «Закриття поліклініки лабораторії за адресою пр.Миру, 1а» за 20 днів набрала 269 голосів при необхідних 250. З проханням втрутитися в ситуацію житомиряни зверталися особисто до мера Сергія Сухомлина:  «Шановний Сергій Іванович, звертаємось до Вас з приводу закриття поліклініки лабораторії за адресою пр.Миру 1а. Діти - це найдорожче!!! Не забирайте в них можливість лікуватися!».

У відповіді міської ради за підписом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Матвія Хренова йдеться, що будівля лабораторії на проспекті Миру 1918 року побудови, і для її капітального ремонту необхідні значні кошти.

«Для покращення якості надання медичної допомоги дитячому населенню Богунського району, збільшення переліку фізіотерапевтичних процедур, покращення умов праці медичних працівників, а також з метою економії бюджетних коштів, що витрачаються на утримання старої будівлі, було вирішено закрити даний корпус установи», - йдеться у тексті відповіді.

Будівля лабораторії дитячої поліклініки на проспекті Миру, 1а у Житомирі. Скріншот Google-карти

Влада запевняє, що всі медичні працівники будуть працевлаштовані в інших структурних підрозділах, а необхідні аналізи дітям можна буде проводити у лабораторіях поліклініки №1 по вул. 1 Травня, 23 та філії лікарів загальної практики по вул. Л.Українки, 4.

Батьків не влаштовує така позиція влади. Свідченням цьому є лист житомирянки Світлани Балашкевич на адресу редакції Житомир.info, де вона обурюється відповіддю заступника міського голови  з приводу закриття мед закладу та переконує, що батькам не з руки везти хворих дітей з Богунії у центр міста і «там зустрічатися в довгих чергах з матусями та татусями всього міста Житомира».

«Як вони можуть прийняти таке рішення? На підставі чого? Відповідь дивовижна - стара будівля) І як на 1-го Травня привезти дитя і здати з ним аналізи? (…) Це вже крик душі! По проспекту Миру, 23, де була молочна кухня, при новій владі будується стоматологічний кабінет, будівля по вул. Перемоги (навпроти ДОСААФ), де була лабораторія і фізкабінет, розвалюється, а всьому місту їздити і стояти в дві зміни в чергах - нормально! Для чого народжувати дітей в такому місті, де піклування про дітей немає??? Чекаю хоч якоїсь відповіді...», - написала Світлана.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Матвій Хренов так прокоментував Житомир.info ситуацію із закриттям лабораторії на Богунії:

«Цій будівлі майже 100 років, там аварійний дах і тріщини на стінах. Крім того, застаріле фізіотерапевтичне обладнання 60-х років. Установа працює тільки у першу зміну. Ми саме відділення не закриваємо, а закриваємо будівлю: фізіотерапевтичне відділення фізично переїжджає в дитячу поліклініку на 1 Травня, де з двох не дуже укомплектованих фізіотерапевтичних відділень створюємо одне нормальне. А лабораторія переїжджає на Лесі Українки, там є філія дитячої поліклініки. На Богунії також є філія дитячої поліклініки на проспекті Миру, найближчим часом там буде облаштований кабінет забору крові, щоб мешканцям району було ближче дістатися туди з дітьми. Одноповерхова ж будівля на просп. Миру, 1а поки буде законсервована, сесія буде вирішувати, що з нею робити».

Як повідомляв Житомир.info, ще в 2011 році у житомирських поліклініках спостерігалися величезні черги біля дверей лабораторій на здачу крові, зараз ситуація не змінилася. У 2012 році жінки з дітьми протестували під мерією проти закриття дитячої поліклініки на вул. 1 Травня. На 2016 рік в бюджеті Житомира передбачено 8,6 млн грн на забезпечення господарського утримання лікарень і поліклінік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі