Місто

Житомиряни поділилися думками, де має бути встановлений і як повинен виглядати пам’ятник Героям Небесної сотні

28 March 2016, 13:47

Відбита штукатурка, пошарпані стіни та купка будівельного сміття – так виглядає місце в центрі Житомира, на якому планували встановити пам’ятний знак Героям Небесної сотні. В кінці лютого усі роботи по встановленню меморіального знаку на майдані Корольова припинили і поки невідомо чи поновлять. Яким має бути і де потрібно встановити пам’ятник загиблим під час трагічних подій Революції Гідності ми поцікавились в житомирян.

«Замість Леніна. Там центр міста і буде найкраще виглядати на мою думку. Я навіть не знаю, образ якогось військового», - вважає житомирянин Євген.

«Образ, який буде втілювати всіх тих людей, які загинули за нас», - додає житомирянка Наталя.

«Він має бути розміщений на площі у вигляді Героїв Майдану. Можна фігуру, щоб була людина в касці і з пов’язкою», - припускає житомирянин Іван.

«Взагалі має бути  розміщений там,  де є велике скупчення людей. Тобто це на якійсь площі», - переконана житомирянка Наталя.

«Я вважаю, що знак має бути розміщений навпроти нашого суду замість колишнього пам’ятника Леніна. От і переді мною (перехрестя вулиць Київської та Театральної) є місце де мали будувати також сквер Небесної сотні. і там також має бути чи якийсь знак, чи фонтан. Має бути щось гарне, щоб люди пам’ятали», - каже житомирянин Олександр.

«Він має бути розміщений на площі в центрі. Я думаю на місці пам’ятника Леніну. Я думаю, що потрібне щось з того місця. Можливо, якусь копію з металу чи щось таке», - вважає житомирянин Андрій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі