Україна

Регіональний статус російської мови визнали законним

7 March 2007, 14:03

Печерський районний суд міста Києва відхилив позов про незаконність постанови Харківської обласної ради і Миколаївської обласної ради про регіональний статус російської мови в цих регіонах.

Як повідомляє веб-сайт Харківської облради, народні депутати України В’ячеслав Коваль і Ярослав Кендзер, а також юристи Іван Крутько і Віталій Василик направили в Печерський райсуд позов до Генеральної прокуратури України, Харківської обласної ради і Миколаївської обласної ради, передає «УНІАН».

В позові вони заявляли про незаконність і невідповідність Конституції України і законів рішень Харківської і Миколаївської облрад про надання російській мові статусу регіональної, а також про неправомірну бездіяльність Генеральної прокуратури України, яка виявилася у формі неприйняття заходів щодо відміни цих рішень. Також позивачі вимагали залучення винних , у прийнятті вказаних рішень, осіб до відповідальності.

«6 березня Печерський районний суд міста Києва, розглянувши адміністративну справу за позовом Коваля, Кендзера, І.Крутька, В.Василика, оголосив резолютивну частину постанови, згідно з якою в задоволенні позову було відмовлено», - мовиться в повідомленні веб-сайту.

Як повідомлялося, 29 травня 2006 року Миколаївська обласна рада ухвалила рішення про надання російській мові статусу регіональної на території області. Аналогічне рішення 3 червня ухвалила і Харківська обласна рада.

«ForUm»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі