Суспільство

У школі Житомирського району через спалах вірусного гепатиту А ввели обмеження для учнів деяких класів

29 March 2016, 14:56

У загальньоосвітній школі І-ІІІ ступенів у селі Садки Житомирського району, де зафіксовано    факт спалаху  вірусного гепатиту А, карантин не вводили. Однокласникам хворих діток обмежили участь у святкуваннях та масових заходах.

Про це  Житомир.info розповіли в Садківській загальньоосвітній школі І-ІІІ ступенів.

«Згідно припису державної санітарної служби в нас просто учні тих класів, в яких дітки захворіли вони обмежено приймають участь у навчальному процесі, тобто не беруть участь ні в яких святкуваннях, масових заходах. За ними закріплені кабінети, вони не переходять з кабінету в кабінет і навчаються лише в одному кабінеті. СЕС каже, що це не підлягає карантину», – зазначили в школі.

Державна санітарно-епідеміологічна служба Житомирської області повідомляє про ще один випадок захворюваності на гепатит А.

«За минулу добу зареєстровано ще один випадок у неорганізованої дитини з сім’ї, де захворіли двоє дітей 9-ти та 14-ти років. Станом на 29.03.2016р. всього захворіло та перебуває на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні дитячої обласної клінічної лікарні 5 дітей віком від 4 до 15 років. Діагноз «Вірусний гепатит А» лабораторно підтверджено у 4 хворих», – повідомляють на сайті СЕС.

Спеціалістами Житомирського міськрайонного управління Держсанепідслужби області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання. Для лабораторних досліджень відібрано  змиви з об’єктів навколишнього середовища, проби харчових продуктів та питної води, обстежено контактних осіб, дослідження  тривають.

В осередках захворювання проведено заключну дезінфекцію, за контактними проводиться медичне спостереження.  Протиепідемічні заходи у вогнищі тривають.

Як повідомляв Житомир.info, у чотирьох школярів з Житомирської області виявили гепатит А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі